Π. Νίκας: “Θα αγωνιστούμε να ολοκληρωθεί ο δρόμος Τζάνε – Καλαμάκι” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Π. Νίκας: “Θα αγωνιστούμε να ολοκληρωθεί ο δρόμος Τζάνε – Καλαμάκι”

Π. Νίκας: “Θα αγωνιστούμε να ολοκληρωθεί ο δρόμος Τζάνε – Καλαμάκι”

Share This


 Τηλεδιάσκεψη για το θέμα του δρόμουΤζάνε – Καλαμάκι, στη Μεσσηνία, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας .

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, το μεσημέρι σήμερα, στην Καλαμάτα, η περιφερειακή Αρχή θα αγωνιστεί για να ολοκληρωθεί ο εν λόγω δρόμος, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση -ως προς το θέμα των αρχαιοτήτων στην παράκαμψη του Πεταλιδίου- εισηγείται την κατασκευή ενός τούνελ 350 μέτρων, έργο το κόστος του οποίου εκτιμάται από 18 μέχρι 20 εκατομμύρια ευρώ.

“Η πίστωση είτε θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, είτε από εθνικούς πόρους” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “υπάρχει διάθεση και από την πλευρά της κυβέρνησης να βοηθήσει”.

Ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι το εν λόγω έργο “αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν καθώς ήδη έχουν διατεθεί πάρα πολλά χρήματα λόγω της λανθασμένης μελέτης που υπέδειξε όδευση του δρόμου προς τις ήδη γνωστές αρχαιότητες”.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “υπάρχει ευθύνη και στο ΚΑΣ που με δύο αποφάσεις μέσα σε τρία χρόνια -μία το 2018 και μία εφέτος, με την οποίαν αναίρεσε την προηγούμενη- αποφάνθηκε με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages