ΓΙΑΤΙ διαμαρτύρονται οι Μουσικοί της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΓΙΑΤΙ διαμαρτύρονται οι Μουσικοί της Μεσσηνίας

ΓΙΑΤΙ διαμαρτύρονται οι Μουσικοί της Μεσσηνίας

Share This

 


“Μουσική σε παύση – μουσικοί σε ατονία”. Το σωματείο Μουσικών Ν. Μεσσηνίας σε επιστολή του κάνει λόγο για μέτρα …  “α λα καρτ” διαμαρτύρονται οι μεσσήνιοι μουσικοί που χαρακτηρίζουν τον κλάδο τους ως ένα ακόμη “θύμα… της πανδημίας”.

“Εμείς οι μουσικοί τα μόνα μέτρα που έχουμε διδαχθεί είναι τα δύο τέταρτα, τα τρία τέταρτα ,τα τέσσερα τέταρτα… Με την πανδημία μάθαμε και άλλα μέτρα…Τις τελευταίες μέρες  μάθαμε και τα κυβερνητικά μέτρα “α λα καρτ”. Διαφορετικά μέτρα για την μουσική σε γάμους, διαφορετικά στην εστίαση, διαφορετικά στις συναυλίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απαγόρευση μουσικής παντού..εκτός από τις συναυλίες, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας αυτές τις μέρες.

‘Οσο θα ακούγονται μόνο οι ήχοι από τις κατσαρόλες και τις κουτάλες στα μαγαζιά μας τόσο εμείς θα διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

Δεν μας ταιριάζουν οι φωνές, ούτε οι ύβρεις, ούτε οι απειλές. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ως συμμάχους στη διάδοση του πολιτισμού και όχι σαν υγειονομική βόμβα.

Αρθρο του Μίκη Θεοδωράκη γραμμένο στη Μόσχα , καλοκαίρι 1957 :

Έτσι ενωμένοι σ’ αυτή την παγκόσμια συνεργασία, δεν βοηθούμε μόνο τη στερέωση της ειρήνης, αλλά προσφέρουμε στον εαυτό μας το μοναδικό μέσον για πρόοδο και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του πνεύματος και της τέχνης, που έμειναν ατροφικοί στα χρόνια της καταστροφής.

Η θέση του Νεοέλληνα καλλιτέχνη παίρνει ιδιαίτερο νόημα και σημασία μέσα σ’ αυτό το σχήμα. Πρέπει να γίνει, με το έργο του και το παράδειγμά του, ο ένθερμος απόστολος της ειρήνης, της συνεργασίας και της φιλίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς.

#μένουμε_ασφαλείς

#emvolio

#lets_get_free_and_sing”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages