Στο τέλος του χρόνου η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο τέλος του χρόνου η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο τέλος του χρόνου η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Share This


 Την μονάδα που κατασκευάζεται στην Παλαιόχουνη από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας .

Ο περιφερειάρχης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες -όπως τόνισε- “προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς”, σημειώνοντας ότι το κεντρικό κύτταρο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όπως και του κτηρίου διοίκησης, ενώ ταχύτατη είναι και η πρόοδος στην κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού, όπως και στο έργο του συνδετήριου δρόμου προς τη μονάδα.

“Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι πριν το τέλος του φετινού χρόνου θα είναι δυνατή η παραλαβή απορριμμάτων από δήμους της Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα”.

Η εν λόγω υποδομή στην Αρκαδία αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό κατασκευής 135 εκατομμύρια ευρώ. Σε πλήρη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει δύο ακόμα ανάλογες μονάδες στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που θα αναπτυχθούν στην Κορινθία και την Αργολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages