Aνάκληση της απόφασης υποβάθμισης σχολείων ζητά ο Παν. Νίκας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Aνάκληση της απόφασης υποβάθμισης σχολείων ζητά ο Παν. Νίκας

Aνάκληση της απόφασης υποβάθμισης σχολείων ζητά ο Παν. Νίκας

Share This

 



Να επανεξεταστεί η υποβάθμιση αριθμού Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου προς την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Στην εν λόγω επιστολή, η οποία αποτελεί συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που ο περιφερειάρχης είχε χθες Πέμπτη με την υφυπουργό για το εν λόγω θέμα, τονίζεται ακόμα ότι άποψη της Περιφέρειας είναι “να µην υποβαθμισθούν τα σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος και να εξετασθεί προσεκτικἀ η προοπτική κάθε περιοχής µε ανακατανοµή όλων των εκπαιδευτικών μονάδων σε περιοχή που απαιτείται”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας διαβίβασε προς την υπουργό τόσο την σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία το υπουργείο καλείται -μεταξύ άλλων- να ανακαλέσει την επίμαχη απόφασή του, όσο και το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης µε τον αριθµό των μαθητών κατά υποβαθμιζόµενο σχολείο.

Τα δύο εν λόγω έγγραφα μπορείτε να δείτε εδώ:

– απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου

– αριθμός μαθητών ανά υποβαθμιζόμενο σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages