Υπό κατάληψη 6 Λύκεια της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπό κατάληψη 6 Λύκεια της Καλαμάτας

Υπό κατάληψη 6 Λύκεια της Καλαμάτας

Share This


 Μπορεί το άνοιγμα των σχολείων να έγινε μόλις μια εβδομάδα πριν, ήδη όμως αρκετά στην Καλαμάτα τελούν υπό κατάληψη, με τα αιτήματα των μαθητών να αφορούν κατά κύριο λόγο στη διαχείριση της πανδημίας και την εναντίωσή τους στη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας.

Όπως έκαναν γνωστό οι μαθητές από τα υπό κατάληψη Λύκεια της πόλης, αυτό που ζητούν είναι το κλείσιμο των τμημάτων να γίνεται εφόσον είναι απαραίτητο και χωρίς την προϋπόθεση του «50+1 θετικά κρούσματα στον ιό», αφού «το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί υγειονομική βόμβα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων μαθητών και καθηγητών», υπογραμμίζουν.
Παράλληλα, απαιτούν κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, όσον αφορά στις τελικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.
Περαιτέρω, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαθητές, ένα από τα δευτερεύοντα, αλλά εξίσου σημαντικά αιτήματα, είναι η άμεση κατάργηση της κάμερας από τον προαύλιο σχολικό χώρο.
Τα παραπάνω αιτήματα αφορούν στο πλήθος των σχολείων που είναι σε κατάληψη, ενώ σε κάποια υπάρχουν και ειδικότερα.
Σύμφωνα δε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας, υπό κατάληψη βρίσκονται τα 1ο, 3ο και 6ο Γενικά Ενιαία Λύκεια, καθώς και τα 1ο, 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.
Κεραμέως για το 50%+1 κρουσμάτων
Μιλώντας στο Open η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, και απαντώντας στο ερώτημα γιατί θα κλείνουν τα σχολικά τμήματα μετά την εμφάνιση 50%+1 θετικών κρουσμάτων, σημείωσε: «Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο. Οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης το ιού στους ηλικιωμένους, καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».  Της Χριστίνας Μανδρώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages