Αντίστροφη μέτρηση για την 14η Ανάβαση Ταϋγέτου 2021 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αντίστροφη μέτρηση για την 14η Ανάβαση Ταϋγέτου 2021

Αντίστροφη μέτρηση για την 14η Ανάβαση Ταϋγέτου 2021

Share This

 



Τις προετοιμασίες για τον διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου ανάβασης με την ονομασία ‘’14η Ανάβαση Ταϋγέτου 2021’’, έχει ήδη ξεκινήσει το τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας του Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής.

Ο αγώνας θα γίνει με μαζική εκκίνηση την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στην Καλαμάτα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και στις εξής κατηγορίες:

-Ανδρών – Γυναικών – Μάστερς (Ανδρών + Γυναικών)
-Sportive Ανδρών (Ηλικιακά Γκρουπ: 19 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50+).
O αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
-09:00 π.μ. Έναρξη Γραμματείας
-10:00 π.μ. Τεχνικό Συνέδριο
-11:00 π.μ. Εκκίνηση Όλων των κατηγοριών
-14:00 μ.μ. Απονομές

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
Πλατεία 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Πλατεία 23ης Μαρτίου (Προεκκίνηση) – κύκλος πόλης – Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (Εκκίνηση) – Εθνική Οδός Καλαμάτας / Σπάρτης – Τουριστικό Ταϋγέτου (Τερματισμός).
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τουριστικό Ταϋγέτου (στα 1350 μ. υψόμετρο) μετά από 33 χλμ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
45,27χλμ. με 1280 μ. υψομετρική διαφορά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Στον διασυλλογικό αγώνα, οι συμμετέχοντες, πρέπει να έχουν δελτίο Ε.Ο.Π., ενεργό για το 2021.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π., με απεριόριστο αριθμό αθλητών, στις κατηγορίες Ανδρών και Μάστερς.
Στην κατηγορία Sportive δικαιούνται, να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση, οι οποίοι θα υπογράψουν δηλώσεις (άρθρο 8 Ν. 1599 – 1986) κατά την παραλαβή του αριθμού τους και είναι από 19 ετών (γεννημένοι 2002).
Ποδηλάτες με ενεργό δελτίο για το 2021, στις κατηγορίες των διασυλλογικών αγώνων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα Sportive, παρά μόνο στον διασυλλογικό.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούσουν σε κάθε εντολή του διοργανωτή, που αφορά την προστασία και την ασφάλειας τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα σωματεία Ε.Ο.Π. που ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στον διασυλλογικό αγώνα, να στείλουν δήλωση συμμετοχής, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο αθλητή, αριθμό δελτίου Ε.Ο.Π. και έτος γέννησης.
Επίσης στην δήλωση συμμετοχής, θα αναφέρεται και ο αρχηγός ομάδας κάθε σωματείου.
Όποιοι αθλητές θα συμμετάσχουν στην κατηγορία Sportive, θα πρέπει να το δηλώσουν και αυτοί στο email: efklis1894@gmail.com ή στο τηλ. 27210 90627 μέχρι την Κυριακή 19/09/2021 και ώρα 21:00 μ.μ.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 € για όλους τους αθλητές, όλων των κατηγοριών. Τα παράβολα κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό με IBAN GR8601102200000022066026141 (δικαιούχος Οικονομοπούλου Ε).
Τα σωματεία μπορούν να καταθέτουν συγκεντρωτικά τα παράβολα συμμετοχής για όλους τους αθλητές τους. Μεμονωμένες πληρωμές θα αναγράφουν ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό τους. Τυχόν προμήθειες – έξοδα συναλλαγών βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής – Αριθμός συμμετοχής – Πλήρη σήμανση της διαδρομής – Παροχή υδροδοσίας (Αρτεμισία) – Χάρτινη τσάντα (νερό, μπανάνα, μπάρα) στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 09:00 π.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Καλαμάτας.
Οι αρχηγοί των ομάδων, θα προσέλθουν στην Γραμματεία, με τα δελτία των αθλητών τους για επίδειξη δελτίων, πληρωμή του παραβόλου συγκεντρωτικά ανά ομάδα, και παραλαβή των αριθμών του αγώνα, μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση.
Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα, ανά κατηγορία και ανά ομάδα, μέχρι και 30’ πριν την έναρξη της κατηγορίας τους.
Οι ποδηλάτες που συμμετέχουν στην κατηγορία SPORTIVE, θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση τους, με αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας καθώς και με
Κάρτα Υγείας ή Ιατρική βεβαίωση Ικανότητας άθλησης σε ισχύ για την ημερομηνία του αγώνα.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Το τεχνικό συνέδριο των αρχηγών των ομάδων θα γίνει στις 10:00 π.μ. στον χώρο της Γραμματείας.
Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο ποδηλατικός αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία Δρόμου, καθώς και την εγκύκλιο της T.E. της Ε.Ο.Π. 10/2021 Αγώνων Αναβάσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Απαραίτητη η προσκόμιση για ενήλικους αθλούμενους (19 ετών και άνω): PCR ή rapid test εντός 48ώρου (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
ΟΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ: Τουριστικό Ταϋγέτου. Αποκλεισμός μετά από τις 2:30 ώρες από το ελεύθερο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Στους αγώνες ανάβασης δεν επιτρέπεται η συνοδεία οχημάτων υποστήριξης Ομάδων ή μεμονωμένων αθλητών.
Ο Διοργανωτής θα παρέχει Τεχνική βοήθεια από Ουδέτερο Όχημα. Επίσης, θα υπάρχει ζώνη Τεχνικής Βοήθειας, που θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στους διασυλλογικούς αγώνες: 1ος νικητής Κύπελλο, μετάλλιο, και δίπλωμα συμμετοχής και 2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
Η Κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ θα βραβευτεί ξεχωριστά ως υποκατηγορίες Α ́- Β ́- Γ ́- Δ ́.
Η κατηγορία Sportive θα βραβευτεί ανά ηλικιακή κατηγορία (19 – 29), (30 – 39), (40 – 49) και (50+ ετών).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας ηλικιακής κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 6 συμμετοχές.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ (200 ευρώ): Τα έπαθλα είναι ως εξής:
1ο Sprint ανάβασης στο 8ο χλμ. = 50 ευρώ,
2ο Sprint ανάβασης στο 22 χλμ. (Αρτεμισία) = 50 ευρώ
και τελικό Sprint (τερματισμός) στο 33ο χλμ. = 100 ευρώ.
Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν κατά τις απονομές, και θα δοθούν στην Γενική Κατάταξη, ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία ανήκει ο νικητής του επάθλου.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Τουριστικό Ταϋγέτου, στις 14:00. Οι νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα οριστεί από την Ε.Ο.Π.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Οικονομοπούλου Ελένη, efklis1894@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας 27210 90627 και 697 425 2234.
Διευκρινήσεις και πληροφορίες επίσης, στον κ. Παντελή Σταμάτη (υπεύθυνος τμήματος ποδηλασίας Ευκλή) στο τηλ. 693 263 7313.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages