Εντοπίστηκε φυτεία με 119 δενδρύλλια κάνναβης στη Πυλία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εντοπίστηκε φυτεία με 119 δενδρύλλια κάνναβης στη Πυλία

Εντοπίστηκε φυτεία με 119 δενδρύλλια κάνναβης στη Πυλία

Share This


 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της

 Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (19.9.2021) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν -119- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,8- μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας είχε διαμορφωθεί και ειδικός χώρος για την ξήρανση των συγκομισθεισών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης («ξηραντήριο»), όπου εντός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης (φύλλα, κλώνοι, φούντα), συνολικού βάρους -6.050- γραμμαρίων, καθώς και -126- ημίξηρα και ξερά φυτά κάνναβης.

Τέλος, στο χώρο βρέθηκαν συσκευασίες τροφίμων καθώς και διάφορα αντικείμενα απαραίτητα για τη διαμονή των καλλιεργητών, ενώ κατασχέθηκε και αρδευτικός εξοπλισμός.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages