«Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»: Ζητούν έκτακτη σύγκληση του ΔΣ Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»: Ζητούν έκτακτη σύγκληση του ΔΣ Καλαμάτας

«Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»: Ζητούν έκτακτη σύγκληση του ΔΣ Καλαμάτας

Share This

 


Έκκληση στη δημοτική αρχή για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με κύριο θέμα για την διαχείριση της πανδημίας στην Μεσσηνία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

” Η δημόσια υγεία στην περιοχή μας έχει περιέλθει σε δραματική κατάσταση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας  να αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πληθώρα των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ ταυτόχρονα βασικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπως τα τακτικά χειρουργεία και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, έχουν ανασταλεί και η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

Για τους λόγους αυτούς, απευθύνουμε έκκληση προς την δημοτική αρχή Καλαμάτας για έκτακτη σύγκληση μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να συζητηθούν τα ακόλουθα:

  1. Η ανάσχεση της πανδημίας στην περιοχή μας και η δυνητική βοήθεια που μπορεί ο Δήμος άμεσα να προσφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση (πχ ανάπτυξη εμβολιαστικού κέντρου σε δομή του Δήμου, ενεργοποίηση του δημοτικού ιατρείου).
  2. Ο περιορισμός των οικονομικών επιπτώσεων από το lockdownστην τοπική οικονομία μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να συνεδριάσει εκτάκτως και να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ενίσχυσης -εδώ και τώρα- του δημόσιου συστήματος υγείας με τις κατάλληλες υποδομές και τις αναγκαίες προσλήψεις.

Μανώλης Μάκαρης

Ιατρός Καρδιολόγος, Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες»,

ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages