ΜΕΓΑΛΗ αύξηση των κρουσμάτων -Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών σε άλλες περιοχές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΓΑΛΗ αύξηση των κρουσμάτων -Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών σε άλλες περιοχές

ΜΕΓΑΛΗ αύξηση των κρουσμάτων -Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών σε άλλες περιοχές

Share This

 



Στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού η χώρα, με τις προβλέψεις για την πορεία της δυσοίωνες, και, με τους ειδικούς να μιλούν για περισσότερα από 6 χιλιάδες κρούσματα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.
Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση ως προς την εξέλιξη της πανδημίας η Εύη Παπαγεωργίου, διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης, η οποία σχολιάζοντας το σκηνικό που διαμορφώνεται πλέον και στη Λακωνία υπογράμμισε πως ενέχει στοιχεία ανησυχίας, δείχνοντας την τάση και με αριθμούς πως από τις 9 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου δεν είχαν νοσηλευτεί περιστατικά, τα περισσότερα μεταφέρονταν στην Καλαμάτα, και, από τις 9 Αυγούστου που ξεκίνησε η λειτουργία της COVID κλινικής, μέσα σε λίγα 24ωρά έφθασαν τα 14!!!

«Εκτός από αυτό που βλέπουμε, τις covid κλινικές, υπάρχει ένας παθολογικός τομέας που πιέζεται με πάρα πολλές νοσηλείες», πρόσθεσε για να καταδείξει το σκηνικό η κα Παπαγεωργίου που σε συνδυασμό με τα περιστατικά covid και τις λοιπές άλλες ανάγκες, είναι δεδομένα που, όπως είπε, συνθέτουν μια εικόνα πίεσης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που οι άρχισαν διακομιδές ασθενών σε άλλες περιοχές.

Άκρως χαρακτηριστικές οι αναφορές της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σπάρτης στους ανεμβολίαστους, καθώς όπως είπε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, μόλις ένα από τα 20 περιστατικά που νοσηλεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα αφορούσε εμβολιασμένο πολίτη και μάλιστα με την πρώτη δόση, γεγονός που καταδεικνύει το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό περιμένοντας, όπως είπε, τις προσλήψεις που έχει προαγγείλει για τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Υγείας, ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση πως «το Ε.Σ.Υ. θα αντέξει και θα ξεπεράσει και αυτή την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages