ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This



Μετά την απογοήτευση η οποία έχει δημιουργηθεί στη Μεσσηνία σχετικά με την τιμή που έχουν προσφέρει κάποιοι έμποροι προσδοκώντας να αποκτήσουν μερίδιο με διάφορους τρόπους στην αγορά, χθες είχαμε ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσε την… οργή των παραγωγών. Μεγαλέμπορος εκτός Μεσσηνίας βρέθηκε στο Βλαχόπουλο, επιχειρώντας να πείσει τους παραγωγούς να του δώσουν την σταφίδα στο 1€, με το… πρόσχημα ότι έχει ήδη συζητήσει με το ΥΠΑΑΤ(!) και στην τιμή αυτή θα… λάβουν και 30 λεπτά από το Υπουργείο, όταν αυτό τρέξει μια διαδικασία παρέμβασης για το προϊόν.

Οι παραγωγοί έως τώρα αντιστέκονται σε αυτές τις πρακτικές που ξέρουν καλά που είχαν οδηγήσει το προϊόν στο παρελθόν, και, ακούν και την Ένωση Μεσσηνίας που στέκεται στην δυναμική παρέμβαση που είχε υπάρξει τα τελευταία χρόνια από την Παναιγιάλειο Ένωση και που εξασφάλιζε, τόσο μια καλή τιμή, όσο και μια προοπτική για την σταφίδα. Εκείνην που τώρα κάποιοι θέλουν να την περιορίσουν…

Η Ένωση Μεσσηνίας διαμέσου των κυρίων Λαζόγιαννη και Πάζιου, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΣΚΟΣ Κ. Κατσούλης, έκαναν έκκληση προς τους παραγωγούς να διατηρήσουν μια στάση αναμονής για λίγο διάστημα και να μην δώσουν την σταφίδα, αλλά και να μην «υποκύψουν» σε πιέσεις παραχώρησης, μια και οι έμποροι επιχειρούν να κατεβάσουν την τιμή με αυτό τον τρόπο, κάτι που εάν συμβεί μια τέτοια εξέλιξη, είναι ικανή να οδηγήσει στον αφανισμό του προϊόντος.

Να σημειωθεί πως ο μεγαλέμπορος που παρουσιάστηκε εδώ, επιθυμεί να ξεκινήσει από τη Μεσσηνία και από εδώ να «διαμορφώσει» την τιμή, θεωρώντας τους Μεσσήνιους πιο «ευάλωτους», μια και στις υπόλοιπες περιοχές στην Αιγιαλεία και την Κορινθία, δεν έχει «μούτρα» να πάει -όπως λένε κάποιοι παραγωγοί- μια και υπάρχουν αρκετοί… ανοιχτοί λογαριασμοί.

Επίσης, μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί και στο Επιμελητήριο Αχαΐας για την στάση που έχει τηρήσει ο κ. Μαρλαφέκας, ο οποίος προτάσσοντας το φιλικό της σχέσης του με τον μεγαλέμπορο και της… ανοιχτής γραμμής με τον Υπουργό κινείται χωρίς να ακούει τα υπόλοιπα μέλη απαξιώνοντάς τα, σα να είναι «μαγαζί» του το Επιμελητήριο. Μόνο που αυτές οι κινήσεις είναι ενάντια στους παραγωγούς και στην τύχη του προϊόντος.

Ο μήνας από ότι φαίνεται θα είναι κρίσιμος μια και η συγκέντρωση έχει ήδη ξεκινήσει, την ώρα που υπάρχουν μεγάλα αποθέματα από πέρυσι και που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν οι μεγαλέμποροι. Όπως προσπαθούν να… εκμεταλλευθούν και στην στάση των παραγωγών, του πόσο θα αντέξουν να μη δίνουν την σταφίδα, την στιγμή που έχουν μεγάλες υποχρεώσεις.

Το κρίσιμο και πλέον βασικό θέμα όπως φυσικά είναι γνωστό είναι το να τρέξει η διαδικασία απόσυρσης των αποθεμάτων που θα ξεμπλοκάρει την κατάσταση, κάτι που με κάθε τρόπο αναγνώρισε μέχρι και το ίδιο το Υπουργείο ως μείζον πρόβλημα -αλλά έως τώρα δεν έχει γίνει κάτι- ενώ να σημειωθεί πως χθες είχαμε την συνάντηση των μελών της Παναιγιαλείου Ένωσης με τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για το θέμα.

Συμπέρασμα εάν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση από το Υπουργείο το προϊόν οδηγείται σε αφανισμό με… ονοματεπώνυμο όπως ανέφερε ο κ. Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages