ΕΝΩΤΙΚΟΣ ο εορτασμός της Παναγίας στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ο εορτασμός της Παναγίας στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ο εορτασμός της Παναγίας στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Share This


 Με λαμπρότητα, την παρουσία πλήθους πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε σήμερα, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη.

Κατά τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, τον Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο και το Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις ευεργεσίες της προς το ανθρώπινο γένος. Συνάμα, δεν παρέλειψε να τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών εκ της πανδημίας, ζητώντας πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και προτρέποντας σε εμβολιασμό. Επίσης, ενημέρωσε ότι η Θεία Λειτουργία τελέστηκε υπαίθρια λόγω ριζικής ανακαινίσεως στο εσωτερικό του Καθολικού, δαπάνη του Άρχοντος Έξαρχου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανασίου Μαρτίνου.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages