«Όταν υπάρχει αγάπη για τον τόπο»: Πρωτοβουλία συντήρησης δεξαμενής στην Αλαγονία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Όταν υπάρχει αγάπη για τον τόπο»: Πρωτοβουλία συντήρησης δεξαμενής στην Αλαγονία

«Όταν υπάρχει αγάπη για τον τόπο»: Πρωτοβουλία συντήρησης δεξαμενής στην Αλαγονία

Share This

 


Η Κοινότητα Αλαγονίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας και δημιουργικούς εθελοντές, προέβησαν σε μια πρωτοβουλία για τον καθαρισμό και τη λειτουργία της δεξαμενής στην Αγία Τριάδα Αλαγονίας, έτσι ώστε να παρέχεται  νερό από πυροσβεστικό κρουνό και νερό άρδευσης στους κατοίκους.

Σε δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

“Το νερό από τον πυροσβεστικό κρουνό είναι για την εξυπηρέτηση σε περίπτωση πυρκαγιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις εθελοντικές ομάδες.

Η δεξαμενή, χωρητικότητας διακοσίων πενήντα (250) κυβικών μέτρων, καθαρίστηκε από ποσότητα φερτών υλικών (λάσπες, χαλίκια) περίπου εκατό πενήντα (15) κυβικών μέτρων και άνω των διακοσίων ριζών δέντρων τα οποία είχαν φυτρώσει λόγω της πολυετούς εγκατάλειψης της συγκεκριμένης δεξαμενής. Παράλληλα, έγιναν επισκευές στα ρήγματα που προκαλούσαν διαρροές στον πυθμένα.

Η δεξαμενή Αγίας Τριάδας Αλαγονίας κατασκευάστηκε το 1967 από κατοίκους της Επάνω Μεριάς με προσωπική εργασία, λόγω των τότε αναγκών άρδευσης των καλλιεργειών.

Αργότερα, τοποθετήθηκε πυροσβεστικός κρουνός, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε και ήταν καθοριστικής σημασίας, λόγω της θέσης του κοντά στον οικισμό, στις μεγάλες πυρκαγιές του 1998 και του 2007.

Οι κάτοικοι της Αλαγονίας που γνωρίζουν σχετικά,  επισημαίνουν το πολυετές αίτημα προς τις Υπηρεσίες για συντήρηση, το οποίο όμως δεν έβρισκε ανταπόκριση. Έτσι προβήκαμε σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η Κοινότητα Αλαγονίας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους εθελοντικά βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου, καθώς και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του οποίου είναι αρμοδιότητα οι κοινότητές μας, για την παροχή των υλικών.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Αλαγονίας υπάρχουν οκτώ (8) δεξαμενές ύδρευσης και άρδευσης οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα. Οι δύο δεξαμενές που αυτή τη στιγμή είναι άδειες και  χρειάζονται άμεση αποκατάσταση είναι στην περιοχή «Λακούλες – Κλιτσιές – Αγ. Παρασκευή» χωρητικότητας 400 περίπου κυβικών μέτρων κατασκευασμένη πριν από 40 χρόνια από την ΥΕΒ, η οποία λόγω του ρήγματος στον πυθμένα, δεν γέμισε ποτέ και στη θέση «Στραψιές» όπου είναι απαραίτητη η τοποθέτηση και υπογειοποίηση του αγωγού, ώστε να γίνει η πλήρωση της δεξαμενής.

Η Κοινότητα Αλαγονίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας και οι δημιουργικοί εθελοντές της Αλαγονίας, αγαπούν τον τόπο τους και συνάμα το βουνό και το δάσος του Ταϋγέτου και επιθυμούν, όπως όλοι, ένα χωριό ζωντανό, σε μετάβαση προς μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον μορφή, για όλους τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες.

Σε αυτή τους την προσπάθεια, ζητούν τη στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας, ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, ενώ παράλληλα η Κοινότητα Αλαγονίας έχει επισημάνει με έγγραφά της όλα τα προβλήματα σχετικά με τις υποδομές πυροπροστασίας και τις ανάγκες βελτίωσής τους, έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή διασφάλιση του βουνού και των κατοίκων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages