Στ. Αναστασόπουλος για πυρκαγιές και καθαρισμούς οδικού δικτύου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στ. Αναστασόπουλος  για πυρκαγιές και καθαρισμούς οδικού δικτύου

Στ. Αναστασόπουλος για πυρκαγιές και καθαρισμούς οδικού δικτύου

Share This

 


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 10 Αυγούστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές και στους καθαρισμούς στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πυρκαγιές

Αρχικά αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεσσηνία και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οδεύουμε προς το τέλος, παρόλο που κάποιες εστίες παραμένουν ενεργές, παρατήρησε δε ότι αυτό δεν εγκυμονεί ιδιαίτερο κίνδυνο, καθώς στα σημεία βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, ιδιαίτερα πεζοπόρα τμήματα τα οποία επιχειρούν.

Ενημέρωσε επίσης ότι σήμερα, μετά από τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη, οριστικοποιήθηκαν οι απαιτούμενες τριμελείς επιτροπές για την εκτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί στους Δήμους Οιχαλίας, Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Καλαμάτας. Πρόκειται για επιτροπές που έχουν έργο, για τα αγροτικά θέματα, τον εντοπισμό, καταγραφή και αποτίμηση ζημιών στην αγροτική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή καθώς και στις εγκαταστάσεις αυτών, ενώ όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα, το έργο της επιτροπής αφορά την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών των επιχειρήσεων (εμπορικών, βιοτεχνικών, βιομηχανικών, κλπ) στις πληγείσες  περιοχές. Ακόμα συστήθηκε και επιτροπή υποδομών, η οποία έχει ως κύριο έργο τον έλεγχο των οδικών, τεχνικών έργων, λοιπών δικτύων και δημοσίων κτιρίων καθώς και την εκτίμηση των μέσων που θα απαιτηθούν αλλά και του κόστους για την αποκατάστασήτους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στην ανάγκη για εξασφάλιση ζωοτροφών προς ενίσχυση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου, ενημερώνοντας ότι ήδη από χθες, 9 Αυγούστου, έχει υπολογιστεί από την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας ο αριθμός των ζώων που εκτρέφονται στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές των Δήμων Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Καλαμάτας, ο οποίος και ανέρχεται σε 4.050 αιγοπρόβατα. Επίσης τόνισε πως οΠεριφερειάρχης προώθησε ήδη στο αρμόδιο Υπουργείο όλα τα δεδομένα και τις ανάγκες σε ζωοτροφές που προκύπτουν για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ υπήρξε δέσμευση του Υπουργού για άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο,ο οποίος τον ενημέρωσε ότι θα αποσταλούν μέχρι την προσεχή Παρασκευή στη Μεσσηνία ζωοτροφές για την εξυπηρέτηση των αναγκών του νομού.

Καθαρισμοί εθνικού – επαρχιακού δικτύου

Σε εξέλιξη βρίσκεται, όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, η εργολαβία «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΓΗΣ & ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 200.000 € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΚΑΠ της ΠΕ Μεσσηνίας. Ειδικότερα η εργολαβία έχει ολοκληρώσει, όσον αφορά τον καθαρισμό της βλάστησης, τους οδικούς άξονες Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Ριζόμυλος – Κορώνη, Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη, Μεσσήνη – Βαλύρα, Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Άγιος Νίκωνας, Πλάτσα – Μηλέα και Εξωχώρι – Σαϊδόνα. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η εργασία καθαρισμού των απορριμμάτων με παρεμβάσεις στον οδικό άξονα Ασπρόχωμα – Πύλος και Μεσσήνη – Βαλύρα.

Παράλληλα συνεχίζονται και από τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας οι εργασίες καθαρισμού τάφρων και πρανών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με παρεμβάσεις στα τμήματα Μεσσήνη – Στρέφι – Αριστομένη – Κεφαλόβρυσο, Τρίοδος – Αμφιθέα – Μάνεσι καιΔώριο – Αετός – Πολυθέα – Κρυονέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages