ΕΤΟΙΜΗ η διανομή ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΗ  η διανομή ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές

ΕΤΟΙΜΗ η διανομή ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές

Share This

 



Ξεκινά από σήμερα, 13 Αυγούστου, η διανομή ζωοτροφών από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προς ενίσχυση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου των πυρόπληκτων περιοχών. Συγκεκριμένα η διανομή θα ξεκινήσει από το Διαβολίτσι για τους κτηνοτρόφους της πυρόπληκτης Άνω Μεσσηνίας, και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο κτίριο της ένωσης, στο σιδηροδρομικό σταθμό από 9:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.

Για τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Πύλου – Νέστορος, Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο, η διανομή θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι.

Οι ζωοτροφές που θα διανεμηθούν αφορούν χορτονομή τριφυλλιού και μηδικής, την οποία προμηθεύτηκε η Περιφέρεια, και μείγμα καλαμποκιού το οποίο προέρχεται από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και ενημέρωσε για την άμεση ανάγκη στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών σε ζωοτροφές. Παράλληλα διατέθηκε το ποσό των 10.000 € σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, για την άμεση προμήθεια ζωοτροφών.

Ήδη η αρμόδια υπηρεσία, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, έχει εκτιμήσει τον αριθμό των ζώων που εκτρέφονται στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, ο οποίος και ανέρχεται σε περίπου 4.050 αιγοπρόβατα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, δήλωσε ότι – το πρόβλημα της αναζήτησης ζωοτροφών για τις περιοχές που καταστράφηκε η διαθέσιμη βοσκήσιμη έκταση, αντιμετωπίζεται σε πρώτο στάδιο με την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας αλλά και της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα της υφυπουργού κ. Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία ενεργοποίησε τον ιδιωτικό τομέα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages