Ελληνας εναντίον Έλληνα με αφορμή τα "εμβόλια" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ελληνας εναντίον Έλληνα με αφορμή τα "εμβόλια"

Ελληνας εναντίον Έλληνα με αφορμή τα "εμβόλια"

Share This

 


Και τώρα, που πέρασε ο πόνος μας για τις πυρκαγιές, άσχετα με το αν οι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές θα κουβαλούν αυτό το πακέτο δυστυχίας για χρόνια και η φύση θα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, επανήλθαμε στο εθνικο μας σπορ. Ελληνας εναντίον Έλληνα με αφορμή τα "εμβόλια". 
Όλα μας τα συμπλέγματα, όλα μας τα απωθημένα, όλα τα ταπεινά μας ένστικτα θα τα οργανώσουμε σε μια ρητορική, όπου θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αντίθετο στα ιδεολογήματα μας με επιχειρήματα του στυλ "είσαι ηλίθιος", " είσαι δολοφόνος", "πιστεύεις πως η γη είναι επίπεδη", "είσαι ψεκασμένος", "να ψοφήσεις"! Διαφορετικά, αν ακούσουμε τις φωνές της αντίπερα όχθης, αν προσπαθήσουμε να τις κατανοήσουμε, αν σκύψουμε λίγο, νομίζουμε πως θα σπάσουμε ως εύθραυστες πορσελάνες!

Εξαιρετικός πολιτισμός! Επιβεβαιώνει περίτρανα πως αγκαλιάζουμε τη γνώση και παρακολουθούμε ότι νέο έρχεται ως πληροφορία και τη διασταυρώνουμε, ελέγχουμε θαρραλέα το συστημικό λόγο, αφήνουμε κατά μέρος τις παραταξιακές μας δεσμεύσεις και προσεγγίζουμε την πραγματικότητα με διευρυμένη αντίληψη, ασπαζόμαστε τις αρχές και το πνεύμα του Διαφωτισμού, που πρώτιστα έθετε την αμφισβήτηση στην όποια αυθεντία, ώστε να προκαλέσει τη γέννηση του καλύτερου, του προσεγγίζοντας προς το αληθέστερο.
Δυστυχώς όμως! Βγάζουμε την εντελώς φοβισμένη φύση μας, την απόλυτα χειραγωγησιμη, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, κι ενώ επαιρόμαστε πως νοιαζόμαστε για το κοινωνικό σύνολο, στην ουσία σκεπτόμαστε μόνο τον εαυτό μας. Φθάνουμε στο σημείο να χαιρόμαστε με την αποτυχία ή τη δυστυχία κάποιου, που έχει τις αντίθετες απόψεις με μας και μάλιστα διάβασα κάπου τη χαρά πολλών για το θάνατο ενός συνανθρώπου μας, που ήταν αρνητής του εμβολίου. Για ποια ποιήματα να μιλήσουμε, για ποια τραγούδια να συγκινηθούμε, για ποιους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες να καταθέσουμε όρκους πίστης, όταν είμαστε τόσο ταπεινοί, τόσο γονατισμένοι μπροστά σε ότι επιτάσσει, επιβάλλει η βούληση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, η οποία εχει φιμώσει κάθε αντίθετη προς αυτήν φωνή.
Ναι! Ο Τσιτσιπας έχασε στον πρόσφατο αγώνα, που έδωσε. Γιατί χαίρεσαι όμως φίλε μου; Επειδή είπε πως αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων; Η αποτυχία του η χαρά σου; Αυτή είναι η ποιότητα σου και είσαι και προοδευτικός, όπως μας είπες; Κι αν εγώ αύριο τινάξω τα πέταλα, επειδή αρνούμαι να εμβολιαστώ, στηρίζοντας την αρνηση μου αυτή σε επιχειρήματα, θα στήσεις πάρτι στην ταράτσα σου, αντί να ζητήσεις την αποτελεσματική θεραπεία από το ιατρικό σύστημα; Ωραίος είσαι κι εσύ και όλοι σαν και σένα!
I.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages