Σε επιφυλακή ο δήμος Καλαμάτας με περιπολίες και εθελοντές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε επιφυλακή ο δήμος Καλαμάτας με περιπολίες και εθελοντές

Σε επιφυλακή ο δήμος Καλαμάτας με περιπολίες και εθελοντές

Share This

 



Έκτακτο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας

Με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Καλαμάτας, της Π.Ε. Μεσσηνίας, εθελοντικών ομάδων, ο Δασάρχης Καλαμάτας καθώς επίσης και εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, της Δημοτικής Αστυνομίας, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και ΔΕΥΑΚ.

Σκοπός του έκτακτου Συντονιστικού, πέραν της ενημέρωσης για την υφιστάμενη κατάσταση τόσο στο Δήμο Καλαμάτας που δεν υπάρχει ενεργή εστία πυρκαγιάς (παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς – κατηγορία 4), όσο και στο νομό Μεσσηνίας όπου οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, ιδιαίτερα στην Άνω Μεσσηνία με το ενεργό πύρινο μέτωπο, ήταν η καταγραφή τυχόν προβλημάτων των τελευταίων ημερών και η επικαιροποίηση του τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τονίζεται ότι υπηρεσίες και προσωπικό του Δήμου παραμένουν σε 24ωρη επιφυλακή, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες σε Κοινότητες του Ταϋγέτου αλλά και σε χωριά στα ορεινά των Αρφαρών και της Θουρίας. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί προσωπικό και μηχανήματα και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ενώ όλος ο δημοτικός στόλος οχημάτων είναι σε θέση «μάχης». Ταυτόχρονα, σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται οι εργάτες πυροπροστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τους τοπικούς Προέδρους των Κοινοτήτων. Τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα είναι σε διασπορά σε επικίνδυνες θέσεις, ενώ υπάρχει καταγραφή  από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που αφορά σε ομάδες πυροπροστασίας ιδιωτών – εθελοντών για κάθε χωριό, όπως επίσης και για διαθέσιμα μηχανήματα (τρακτέρ, σκαπτικά, αγροτικά κ.λπ.).

Ενημέρωση υπήρξε επίσης και από τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων, τόσο για την κατάσταση των μέσων που διαθέτουν όσο και για τα πληρώματά τους. Όσον αφορά θέματα που σχετίζονται με την παροχή προς τις εθελοντικές ομάδες καυσίμων και υλικών (λάστιχα, μάνικες κ.ά.), έχει υπάρξει εντολή του Δημάρχου για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι τα επόμενα 24ωρα παραμένουν κρίσιμα, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς δεν έχει περάσει, ζήτησε δε τη συνεργασία όλων ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Τέλος τονίζεται ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages