Πύρινος εφιάλτης στην Άνω Μεσσηνία με εκκένωση οικισμών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πύρινος εφιάλτης στην Άνω Μεσσηνία με εκκένωση οικισμών

Πύρινος εφιάλτης στην Άνω Μεσσηνία με εκκένωση οικισμών

Share This

 ANARTHSEIS


Συναγερμός στη Άνω Μεσσηνία με ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο να ξεσπά και κατακαίει τα πάντα. Στο σημείο έσπευσαν έγκαιρα όσες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν διαθέσιμες λόγω των πολλών παράλληλων μετώπων, με την κατάσταση να θυμίζει… 2007. Από νωρίς, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των οικισμών: Αγ. Θεόδωροι, Βράχος και Μοναστηράκι του δήμου Οιχαλίας και ακολούθησαν και άλλα, με τους εμπλεκόμενους φορείς να παραμένουν σε επιφυλακή.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των οικισμών Μοναστηράκι, Άγιοι Θεόδωροι, Βράχος και Άνω και Κάτω Μέλπεια στη Μεσσηνία προκειμένου να εκκενώσουν τα χωριά τους εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Μοναστηράκι ή στους Αγίους Θεοδώρους εκκενώστε τώρα προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

H φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία. Στο σημείο επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ ζητήθηκαν ενισχύσεις από εναέρια μέσα, τα οποία και κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages