ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ  ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΙΑ

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΙΑ

Share This

 Δύσκολη συνεχίζεται να είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στην Άνω Μεσσηνία.

Πύρινος εφιάλτης περικλείει τη Μεσσηνία με αλλεπάλληλες εστίες να ξεπηδούν και να επιτείνουν την αγωνία σε μια βραδιά που κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει. Μόνο ευχές… και όσο είναι εφικτό επεμβάσεις από τις επίγειες δυνάμεις έχουμε.

Προς ώρας ανησυχεί η κατάσταση στην Άνθεια με το πύρινο μέτωπο να κινείται απειλητικά προς οικισμούς, και, με εντολή προληπτικής εκκένωσης στο κάτω Γαρδίκι.


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να γλιτώσουν το Καρνάσι, στο οποίο καίγονται σπίτια. Την ίδια ώρα έχουν εκκενωθεί τα χωριά Διαβολίτσι και Δεσύλλα τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να  προστατευτούν από την φωτιά.Θλίψη και ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, προκαλούν οι εικόνες που αποτυπώνονται με το πρώτο φως της ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Μεσσηνίας, η οποία από χθες το απόγευμα δοκιμάζεται από το μένος της φωτιάς. Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σε μια μεγάλη έκταση σοκαριστικό, με τα πάντα, να έχουν… μαυρίσει. Οι εικόνες που αν μη τι άλλο, πληγώνουν, θυμίζουν πολύ το 2007 με τις φλόγες να έχουν σπείρει τον όλεθρο σε σπίτια, περιουσίες και μεγάλες εκτάσεις. Δυστυχώς, μετά την πολύ δύσκολη χθεσινή νύχτα, οι αναζωπυρώσεις δεν λείπουν καθώς, παντού, ξεπηδούν… νέα μέτωπα με την κατάσταση να γίνεται ξαφνικά, ξανά, επικίνδυνη.

227147037_143654841236258_696854075328134690_n-950x533

Νέα αναζωπύρωση τρεις μέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαμε πριν λίγο στο μέτωπο της φωτιάς στο Βλαχόπουλο. Η αγωνία των κατοίκων και των εμπλεκόμενων φορέων για τη συνέχεια είναι έκδηλη και όλοι ελπίζουν στην ενίσχυση από αέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages