Τις πληγείσες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο Ν. Καραθανασόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τις πληγείσες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο Ν. Καραθανασόπουλος

Τις πληγείσες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο Ν. Καραθανασόπουλος

Share This


 Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, αποτελούμενο από τον Κώστα Ρεϊτζόπουλο, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Οιχαλίας και άλλα στελέχη, περιόδευσε το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στις πληγείσες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας.

Το πρωί, συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κ. Δημητρακόπουλο, όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές, οι οποίες είναι μεγάλες και αφορούν με μια πρώτη εκτίμηση 80.000 ρίζες ελαιόδεντρα καμένα, καθώς και δεκάδες καμένα σπίτια, σταύλους και αποθήκες με ζωοτροφές.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΚΚΕ, επιστέφτηκε τα χωριά Φίλια και Δεσύλλα.

Σε δηλώσεις του ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

  • Είναι εγκληματικές οι ευθύνες που έχει τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών (καθαρισμοί, αντιπυρικές ζώνες κλπ), που αν είχαν ληφθεί, θα μπορούσαν να έχουν περιορίσει σημαντικά τις καταστροφές.

  • Ανέδειξε την ασυνεννοησία και την έλλειψη συντονισμού που υπάρχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παρότι οι πυροσβέστες δίνουν τη μάχη με αυταπάρνηση, δεν υπάρχει ενιαίο σχέδιο και συντονισμός για το πως θα δράσουν τα επίγεια και εναέρια (που ήταν εντελώς απόντα) μέσα, οι άλλες εθελοντικές ομάδες. Αυτό που βιώνουμε σήμερα, τόνισε, είναι το αποτέλεσμα των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό, σε υποδομές και μέσα.

  • Να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι καταστροφές σε σπίτια, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καθώς και η απώλεια του εισοδήματος τα επόμενα χρόνια.

  • Τέλος ανέδειξε ότι πρέπει να παρθούν από τώρα μέτρα προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα, γιατί το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο που ευνοεί τη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων μετά τις πυρκαγιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages