Παραδόθηκε μελέτη για γήπεδο τένις και ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Κοινότητα Αρφαρών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παραδόθηκε μελέτη για γήπεδο τένις και ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Κοινότητα Αρφαρών

Παραδόθηκε μελέτη για γήπεδο τένις και ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Κοινότητα Αρφαρών

Share This

 


Η μελέτη του έργου «Κατασκευή Ανοικτών γηπέδων αντισφαίρισης και ποδοσφαίρου 5Χ5 με αποδυτήρια στην Κοινότητα Αρφαρών», παραδόθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αριστοτέλη Ματθαίο, σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση σε σύντομο χρόνο της  μελέτης – πρότασης κατασκευής, η οποία εντάχθηκε στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής κατόπιν αιτήματος της Κοινότητας Αρφαρών και εκπονήθηκε από τους μηχανικούς Βασίλη Κουτραφούρη (πολιτικό μηχανικό, ειδ. συνεργάτη Δημάρχου) και Παναγιώτη Νασόπουλο (αρχιτέκτονα μηχανικό, προϊστάμενο Δ.Τ.Υ.).

arf ghp2ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Η μελέτη αφορά αφενός μεν την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 καθώς και την κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης (tennis), σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στα δάπεδα των παραπάνω γηπέδων, στο μεν γήπεδο αντισφαίρισης θα τοποθετηθεί ελαστικοσυνθετικός τάπητας πάχους 1,8 – 2,0 mm, πιστοποιημένος από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ITF, ενώ στο γήπεδο 5×5 προτείνεται η διάστρωσή του με συνθετικό χλοοτάπητα, αντίστοιχων προδιαγραφών.

Πέραν της κατασκευής των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων και κτηρίου αποδυτηρίων, η πρόταση κατασκευής προβλέπει και ήπια ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με δενδροφυτεύσεις, χώρου πρασίνου, διαδρομές αλλά και χώρο στάθμευσης.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η κατασκευή ενός οργανωμένου σύγχρονου, υπαίθριου χώρου αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής που θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages