3.000 ενεργά κρούσματα σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

3.000 ενεργά κρούσματα σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας

3.000 ενεργά κρούσματα σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας

Share This

 


Σημαντική αύξηση ιικού φορτίου κορωνοϊού ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας σύμφωνα με εργαστηριακή ανάλυση δείγματος που ελήφθη στις 17 Αυγούστου 2021, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων  που έγιναν 18-20 Αυγούστου 2021 προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31332456 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε σημαντικά αυξημένο ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Τονίζεται ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των αναλύσεων που αφορούσαν την ποσοτικοποίηση του SARS-CoV2 στο δείγμα λυμάτων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι το αποτέλεσμα ήταν 51.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων και εκτίμηση για περί τα 3.000 ενεργά κρούσματα. Από την ανάλυση παρατηρείται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου, η οποία θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ.

Υπογραμμίζεται ότι η ανάλυση πραγματοποιείται για να παρακολουθείται η τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages