2.8 εκατ. ευρώ για εξωραισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

2.8 εκατ. ευρώ για εξωραισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος

2.8 εκατ. ευρώ για εξωραισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Share This


Μετά αρκετά χρόνια αναμονης το πάγιο αίτημα της περιοχής για την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας ικανοποιείται με την πράξη ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου ΕΣΠΑ 2014-2020, την οποία υπέγραψε εβρισκόμενος στο Δημοτικό Κατάστημα Χώρας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η εν λόγω σύμβαση, προϋπολογισμού 2.812.000,00 ευρώ, υπεγράφη παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου, του Περιφερειακού Συμβούλου Αναστασίου Σαρδέλη, καθώς και Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας ανέφερε: «Με την σημερινή υπογραφή της πράξης ένταξης του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας, ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Ως Δημοτική Αρχή, συνεργαζόμενοι μεθοδικά και αποτελεσματικά με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, φέραμε εις πέρας ένα δύσκολο, επίπονο και σημαντικό έργο, μέχρι τη σημερινή υπογραφή, μέσα από το οποίο τα ευρήματα από τον Άνω Εγκλιανό θα εκτίθενται πλέον στην θέση που τους αρμόζει. Η αναβάθμιση του Μουσείου σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την ευρύτερη περιοχή της Χώρας, με γνώμονα την ενίσχυση του Πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και εργάστηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέποντας ότι οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξη, δημιουργώντας μια απτή απόδειξη ότι με το έργο μας, θα είμαστε πάντα δίπλα στους δημότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages