ΙΣΤΟΡΙΚΗ έκδοση του Δήμου Καλαμάτας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του ‘21 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΙΣΤΟΡΙΚΗ  έκδοση του Δήμου Καλαμάτας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του ‘21

ΙΣΤΟΡΙΚΗ έκδοση του Δήμου Καλαμάτας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του ‘21

Share This

 


Παραδόθηκαν στον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τα πρώτα αντίτυπα του βιβλίου «Ιχνηλατώντας τη συμβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνιακής ενδοχώρας στο Έπος της Ανεξαρτησίας. Σηματωροί και αγωνιστές του 1821» του καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θανάση Χρήστου. Πρόκειται για έκδοση του Δήμου Καλαμάτας με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

DSC 0904 Medium

Το εν λόγω πόνημα 610 σελίδων, το οποίο προλογίζει ο Δήμαρχος Καλαμάτας, είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, εμπεριέχοντας γκραβούρες, λιθογραφίες κι άλλα εικαστικά έργα καθώς και σημαντικά ιστορικά στοιχεία με αναφορά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

DSC 0906 Medium

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, ο Δήμαρχος συνεχάρη τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάση Χρήστου για το έργο του, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα σε ειδική εκδήλωση το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διατεθεί δωρεάν στα σχολεία του Δήμου, σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες, φορείς, συλλόγους κ.λπ.

Τέλος, κατά τη συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και της Δ/ντριας Προγραμματισμού Παναγιώτας Κουράκλη, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την προετοιμασία του Φόρουμ Διπλωματίας, που προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας για τα μέσα Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages