ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΙ μνημείων των Κοινοτήτων Αμφιθέας, Πιλαλίστρας και Αγριλιάς - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΙ μνημείων των Κοινοτήτων Αμφιθέας, Πιλαλίστρας και Αγριλιάς

ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΙ μνημείων των Κοινοτήτων Αμφιθέας, Πιλαλίστρας και Αγριλιάς

Share This

 Με τους προέδρους των Κοινοτήτων Αμφιθέας, Πιλαλίστρας και Αγριλιάς, Γεώργιο Κοκκίνη, Παναγιώτη Αποστολόπουλο και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, είχε συνάντηση στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι οποίοι έθεσαν ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες που εκπροσωπεύουν, όπως καθαρισμοί ρεμάτων, καθαρισμοί δρόμων και αξιοποίηση μνημείων της περιοχής τους που χρήζουν επεμβάσεις βελτίωσης.

Επιπλέον εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και απεύθυναν ευχαριστίες προς τον αντιπεριφερειάρχη και τον περιφερειάρχη για τον καθαρισμό του ρέματος Βαρυμπόμπη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, το συγκεκριμένο ρέμα παρουσίαζε συχνά πλημμυρικά φαινόμενα και δεν είχε πραγματοποιηθεί κάποια παρέμβαση στο παρελθόν.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους προέδρους, όσον αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη δύο εργολαβίες ενώ αναμένετε να ξεκινήσει και η εργολαβία, των 1,2 εκ. ευρώ για τον καθαρισμό ποταμών Παμίσου, Άρι και συμβαλλομένων ρεμάτων, μέσα από την οποία θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις που παρέχουν αντιπλημμυρική προστασία και τις κοινότητες Αμφιθέας, Πιλαλίστρας και Αγριλιάς.  Για τον καθαρισμό της παρεδάφιας βλάστησης στο βασικό οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας, ενημερώθηκαν οι πρόεδροι ότι αναμένεται να ξεκινήσει ο ανάδοχος τις επόμενες ημέρες και ότι στο σχεδιασμό της ΠΕ Μεσσηνίας είναι και το επαρχιακό οδικό δίκτυο που διέρχεται από τις ως άνω κοινότητες.

Τέλος τέθηκε και το ζήτημα της αποκατάστασης του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αγριλιάς, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο χρήζοντος ειδικής κρατικής προστασίας και για το οποίο ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε, να αξιολογηθούν από τις υπηρεσίες οι ανάγκες του κτιρίου και να υπάρξει συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages