Πρωτοβουλία για κατ’ οίκον εμβολιασμούς – Κοινό μήνυμα Μητροπολίτη, Δημάρχου και προέδρου Ιατρικού Συλλόγου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρωτοβουλία για κατ’ οίκον εμβολιασμούς – Κοινό μήνυμα Μητροπολίτη, Δημάρχου και προέδρου Ιατρικού Συλλόγου

Πρωτοβουλία για κατ’ οίκον εμβολιασμούς – Κοινό μήνυμα Μητροπολίτη, Δημάρχου και προέδρου Ιατρικού Συλλόγου

Share This


 Η πορεία της πανδημίας και η ανάγκη για αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, του Δήμαρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρη Τζωρτζίνη, σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, το μήνυμα προς τους πολίτες ήταν κοινό, προκειμένου να εξακολουθήσει η πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και την υποστήριξη της τοπικής εκκλησίας, θα ενεργοποιηθεί δράση για κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Η εν λόγω δράση θα εξελιχθεί μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου (Βοήθεια στο σπίτι) και με τη συμμετοχή ιατρού, μέλους του ΙΣΜ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε: «Όπως βλέπετε από την καθημερινότητα, ξαναμπαίνουμε σε μία νέα φάση, όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει μια πορεία ανόδου, που ακόμα δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί και που θα καταλήξει. Εκφράζω, λοιπόν, την προτροπή σε όλους: να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο, αυτή τη στιγμή θα μπορέσουμε να αμυνθούμε και να δημιουργήσουμε ένα τείχος ανοσίας και προστασίας απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στους συνανθρώπους μας. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να ακούμε σειρήνες και παραφωνίες των όποιων ερμηνευτών μέσα από μεταφυσικές δεισιδαιμονίες και συνομωσιακές καταστάσεις. Αυτές οδηγούν σε αποπροσανατολισμό και εξυπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η υγεία του κάθε ανθρώπου και των συνανθρώπων μας είναι πάνω από κάθε άλλη αξία γι’ αυτή τη ζωή».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Αναμφισβήτητα βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, όχι μόνο απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις οικογένειές μας, αλλά απέναντι στην ίδια την κοινωνία.

Ο μόνος τρόπος για να ορθώσουμε αυτό το τείχος, την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στον ιό είναι ο εμβολιασμός. Ένας εμβολιασμός που πρέπει να γίνει γιατί ο ιός εξελίσσεται και μεταλλάσσεται. Σήμερα, λοιπόν, πρέπει όλοι να τονίσουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους, είναι υποχρέωση έναντι της κοινωνίας μας.

Ως Δήμος Καλαμάτας, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης λάβαμε αποφάσεις και πήραμε πρωτοβουλίες, που μπορεί να φάνηκαν σκληρές, ο χρόνος όμως και η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης μας δικαίωσε. Λειτουργήσαμε από την αρχή, 17 μήνες τώρα το Συντονιστικό Κέντρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με δράσεις ενημερωτικές και υποστηρικτικές, διαθέσαμε χώρους στο Νοσοκομείο και την κινητή  μονάδα του ΕΟΔΥ για αιμοδοσία και γρήγορα τεστ, προσλάβαμε νοσηλεύτριες και τις διαθέσαμε την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και σήμερα είμαστε εδώ να συνεργαστούμε, όπως κάνουμε πάντα, με τον Ιατρικό Σύλλογο ώστε να στηρίξουμε μέσα από τις δομές του Δήμου, τις πρωτοβουλίες για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Η δράση αυτή δεν θα λύσει από μόνη της το πρόβλημα, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, όμως είναι μία ακόμα προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών στην περιοχή μας».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, για την ενημερωτική εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 14 Ιουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα «πανδημία και μεταλλάξεις». Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση ΕΔΩ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Φαίνεται ότι είμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος που ξεκινάει. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στους συνανθρώπους μας. Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, με τη βοήθεια του Δήμου, προσπαθούμε να βρούμε συναδέλφους -κι έχουμε βρει αρκετούς-, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συνανθρώπους μας που είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, λόγω κινητικών προβλημάτων -κυρίως- και νομίζω θα τα καταφέρουμε.

Θα πρέπει όλοι, να μην ακούμε τις σειρήνες που μας παραπληροφορούν σχετικά με τα εμβόλια και τη διαχείριση της πανδημίας. Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή και θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε το συντομότερο δυνατόν. Όπως επίσης με το παραμικρό θα πρέπει να κάνουμε τεστ, έτσι ώστε να μπορούμε να διαγνώσουμε τους φορείς και να απομονωθούν και να μη μεταφέρεται γρήγορα ο ιός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages