Σειρά αιτημάτων του Δήμου Πύλου Νέστορος σχετικά με τις δομές υγείας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Σειρά αιτημάτων του Δήμου Πύλου Νέστορος σχετικά με τις δομές υγείας

Σειρά αιτημάτων του Δήμου Πύλου Νέστορος σχετικά με τις δομές υγείας

Share This

 


Σειρά αιτημάτων του Δήμου σχετικά με τις δομές υγείας. εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη την Δευτέρα, 5 Ιουλίου , στην Πάτρα, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

 

Στη συνάντηση τέθηκε επι τάπητος το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κορώνη και η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Πυλίας, σχετικά με την κάλυψη των έκτακτων συμβάντων υγείας, καθότι το κοντινότερο διαθέσιμο ασθενοφόρο βρίσκεται στην Καλαμάτα. Δήμαρχος και Διοικητής εξέτασαν το ζήτημα της διάθεσης ασθενοφόρου για περιοχή της Κορώνης, ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση  όταν χρειαστεί. Μάλιστα, ο Διοικητής είχε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου, οπότε και αναμένεται η άμεση επίλυση του σχετικού θέματος, το οποίο αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων. Επιπλέον, ο κ. Καρβέλης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα, για στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Θετικός επίσης ήταν στο ζήτημα της νόμιμης και ομαλής λειτουργίας του ασθενοφόρου του Δήμου, με σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας. Αναφορικά με το ήδη υπάρχων ασθενοφόρο που σταθμεύει στο περιφερειακό ιατρείο Χώρας, ο Δήμος με πρόσφατο αίτημά του προς το Υπουργείο Υγείας έχει υποβάλει προτάσεις ως προς την αξιοποίησή του, καθώς και τη διάθεση επιπλέον προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στη διαχείριση της πανδημίας.

 

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διοικητή της Υ.ΠΕ. για τη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που τέθηκαν. Συνάμα ευχαριστίες εξέφρασε στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Αλέξανδρο Τζωρτζίνη, για την συμβολή του στο θέμα της ενεργοποίησης του ασθενοφόρου της Χώρας, καθώς και στον Γενικό Ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας Ανδρέα Τσεκούρα, για την επίλυση πάγιων αιτημάτων της εν λόγω περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages