ΚΑΥΤΗ πατάτα στα σχέδια του Δήμου η αξιοποίηση του Στρατοπέδου της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΑΥΤΗ πατάτα στα σχέδια του Δήμου η αξιοποίηση του Στρατοπέδου της Καλαμάτας

ΚΑΥΤΗ πατάτα στα σχέδια του Δήμου η αξιοποίηση του Στρατοπέδου της Καλαμάτας

Share This

 


Το ζήτημα της αξιοποίησης των χώρων του Στρατοπέδου της Καλαμάτας έθεσε σε ερώτησή του στη Βουλή ο Αλέξης Χαρίτσης ζητώντας αυτή να προχωρήσει. Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας ζήτησε και πήρε απαντήσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το πλαίσιο που μπορεί να κινηθεί η επόμενη μέρα η οποία περνά από τα… χέρια του δήμου Καλαμάτας.

Στην απάντησή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως το στρατόπεδο δεν έχει αποδεσμευτεί προς αξιοποίηση. «Επομένως ένα ενεργό στρατόπεδο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, εάν χαρακτηριστεί ως ανενεργό τότε ανοίγει ο δρόμος», ανέφερε. Το ένα σημείο είναι αυτό… Το άλλο έχει να κάνει με το ότι «…δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα αξιοποίησης» παρά μόνο άτυπες προτάσεις των οποίων ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης. Ο Υπουργός δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις οι οποίες να έχουν ξεκάθαρο και ολοκληρωμένο-συγκεκριμένο περιεχόμενο κάτι που άλλωστε είχε αναφέρει και στην επίσκεψή προσφάτως στην Καλαμάτα όπως τόνισε.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε πως είναι σημαντική η απάντηση που «…ανοίγει έναν δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά, με κοστολογημένη πρόταση και με χρονοδιαγράμματα» και έθεσε το πλαίσιο να υπάρξει συνεργασία από δήμο Καλαμάτας και τους φορείς προσθέτοντας πως «ο χρόνος είναι ο… εχθρός μας» και πως θα «πρέπει να προχωρήσουμε και σε λύσεις για να αξιοποιηθεί η περιοχή αυτή».

Ακολούθως στην δευτερολογία του ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει η προοπτική και πως «…η ενέργεια που θα πυροδοτήσει τις εξελίξεις θα είναι η υποβολή μιας ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης πρότασης της οποίας μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή».

Σε ότι έχει να κάνει με την 120 ΠΕΑ οι προοπτικές είναι ιδιαίτερες θετικές όπως τόνισε ο Υπουργός με την μετατροπή της σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης και προσδιόρισε πως αυτό θα είναι έτοιμο σε δύο περίπου χρόνια θα αρχίσει, ενημερώνοντας πως οι Ισραηλινοί είναι εδώ και σχεδιάζουν τις ενέργειες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages