ΝΕΕΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ..."ΧΡΥΣΑΦΙ" ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ! - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΝΕΕΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ..."ΧΡΥΣΑΦΙ" ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!

ΝΕΕΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ..."ΧΡΥΣΑΦΙ" ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!

Share This


Η χάραξη εθνικής στρατηγικής για την προώθησή του, απόλυτη προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ, με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό να επισημαίνει πως στόχος είναι “Να το καταστήσουμε συνώνυμο της ποιότητας σε όλο τον κόσμο”, χαρακτηρίζοντάς το ως «Χρυσό της ελληνικής γης», ενώ επισήμανει ότι «είναι ένα προϊόν άμεσα συνυφασμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό, ακόμα και τη θρησκεία μας».

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση της «Άξιον Εκδοτικής» με θέμα “Καμπάνια για την αναβάθμιση του ελληνικού ελαιολάδου. Τα δίκτυα εμπορίας του ελαιολάδου από το στάδιο της άλεσης έως τον τελικό καταναλωτή: Λύση ή πρόβλημα ο 16κιλος τενεκές;”, ο κ. Λιβανός σημείωσε: «Ως πολιτεία, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το προστατεύσουμε, να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε την παραγωγή και προώθησή του στις διεθνείς αγορές. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε και να αναδείξουμε τις δυνατότητες του ελληνικού ελαιοκομικού τομέα ακόμα περισσότερο, καθιστώντας το ελληνικό ελαιόλαδο συνώνυμο της ποιότητας σε όλον τον κόσμο». Και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, «αρκεί να δουλέψουμε σκληρά και να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε να προχωρήσουμε στον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό του ελαιοκομικού τομέα και να ανταπεξέλθουμε στην ολοένα αυξανόμενη πίεση από τον διεθνή ανταγωνισμό».

 

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  πρώτιστο μέλημα όλων πρέπει να αποτελεί «η ανάδειξη και αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, η επίτευξη της μέγιστης δυνατής προστιθέμενης αξίας και η διασφάλιση διαφάνειας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Για την προστασία  των συμφερόντων παραγωγών και καταναλωτών».

 

Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «η χάραξη εθνικής στρατηγικής και η διαμόρφωση ενός μελετημένου και στοχευμένου σχεδίου δράσης, αποτελούν απόλυτες προτεραιότητες μας στο ΥΠΑΑΤ».  Και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αυτό συστάθηκαν στο ΥΠΑΑΤ δύο ομάδες εργασίας: «Μια για το λάδι και μια για την ελιά, που αποτελούνται από έγκριτους επιστήμονες, εκπροσώπους της πραγματικής αγοράς, ειδικούς, που θα δουλεύουν παράλληλα,  αλλά συνάμα συνεκτικά, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, με συγκεκριμένη στοχοθεσία και χρονοδιαγράμματα για να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε την εθνική μας στρατηγική δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα, διορθώνοντας λάθη και αλλάζοντας κακές νοοτροπίες του χθες. Αυτή η πολιτική εντάσσεται σε ένα ευρύ και φιλόδοξο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ελληνική Διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα, που θα αναδείξει την ξεχωριστή διατροφική υπεροχή τους και θα τους δώσει προστιθέμενη αξία εντός και εκτός ελληνικών συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages