ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This

 


Κάποιοι… παίζουν με τον ιδρώτα και τον μόχθο των παραγωγών -όπως φαίνεται- και τα «παιχνίδια» αυτά δυστυχώς επηρεάζουν την σταφίδα και το μέλλον της.

Την ώρα που η υπόθεση παρέμβαση από την πλευρά της πολιτείας είναι επιτακτική για να υπάρξει στήριξη και η κατεύθυνση μοιάζει να είναι μία, αυτή της αποθεματοποίησης -όπως άλλωστε έχει κατατεθεί το αίτημα από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις Κορινθιακής σταφίδας και τους σταφιδοπαραγωγούς- κάποιοι και αυτοί πια είναι συγκεκριμένοι, δείχνουν να… τυρβάζουν περί άλλων ή και να… κωφεύουν.

Το δεύτερο ρόλο τον έχει αναλάβει το αρμόδιο Υπουργείο που αντί να παρέμβει αποφασιστικά όπως έκανε και σε άλλα προϊόντα «διευκολύνει» πρακτικές… εκμετάλλευσης και καταβαράθρωσης της τιμής του προϊόντος. Άλλωστε το Υπουργείο και ο κ. Λιβανός -που ξέρουν πια όλοι και τι έγινε με την υπόθεση του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και την στάση που τήρησε- στην σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα δεν φάνηκε να δείχνει διατεθειμένος να δώσει το πράσινο φως για να γίνει πραγματικότητα το… αυτονόητο, για να αποσυμπιεστεί η αγορά στην οποία είναι εγκλωβισμένη μια τεράστια αδιάθετη ποσότητα.

Τον πρώτο ρόλο και αυτό είναι το αξιοσημείωτο και… περίεργο έσπευσαν να τον «υποδυθούν» οι ίδιοι οι εκπρόσωποι Επιμελητηρίων με πρώτο αυτό της Αχαΐας, με την στάση του κ. Μαρλαφέκα να αφήνει ερωτηματικά…

Κάποιοι, λοιπόν, την ώρα που η συνεταιριστική πρακτική ακολουθία του προϊόντος είχε φέρει την σταφίδα σε θέση… ισχύος και με δυναμική στην αγορά, θέλουν να παίξουν ρόλο καταλυτικό στο να αγοράσουν «κοψοχρονιά» προϊόν και να αποκτήσουν μερίδιο στην αγορά σε μια πραγματική έκφανση «οικονομικού πολέμου» και «επιδιώξεων» στην οποία -άκουσον άκουσον- το Υπουργείο κάνει τον… Πόντιο Πιλάτο και οι παραγωγοί κρέμονται στην απόγνωση, την ώρα που κάποιοι επιδιώκουν να «χτυπήσουν» την αγορά και το υγιές συνεταιριστικό κίνημα.

Να υπογραμμιστεί πως στην σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι παρέμβαση δυναμικά υπέρ της στήριξης των παραγωγών και απόσυρσης των αποθεμάτων έκανε με ξεκάθαρο τρόπο ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages