Επερώτηση Μπούζα για απένταξη του δρόμου της Βρομόβρυσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επερώτηση  Μπούζα για απένταξη του δρόμου της Βρομόβρυσης

Επερώτηση Μπούζα για απένταξη του δρόμου της Βρομόβρυσης

Share This

 


Επερώτηση κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα σχετικά με την απένταξη του δρόμου Βρομόβρυσης- Άνω Βρομόβρυσης.             

Η κα Μπούζα επισημαίνει ότι: « Επρόκειτο για ένα απόλυτα ολοκληρωμένο από πλευράς διαδικασιών έργο, που είχε δρομολογηθεί τέλη του 2018- αρχές 2019, καίτοι Δημοτικό έργο, ευθύνης του Δήμου Καλαμάτας και αφορούσε το δρόμο Βρομόβρυση-Άνω Βρομόβρυση  προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Είχε συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Καλαμάτας και είχε ληφθεί την 9-1-2019 σχετική Απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Τ.Κ. Βρομόβρυσης, ζητούσε επίμονα την ολοκλήρωση αυτού του οδικού άξονα, λόγω της μεγάλης δραστηριότητας στον κτηνοτροφικό τομέα ( κατέχει την πρώτη θέση στην κτηνοτροφία στο Δήμο Καλαμάτας) . Μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, κυνηγοί, επισκέπτες , μετακινούμενοι προς Αρκαδία κλπ ζητούσαν επίμονα τη βελτίωση του οδικού άξονα προς εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων τους. Ο Δήμος  Καλαμάτας μέχρι το 2019 κώφευε στα αιτήματα της τοπικής κοινωνία, δείχνοντας προς Περιφέρεια Πελοποννήσου.»

Τέλος ζητά να ενημερωθεί με ποίο σκεπτικό απεντάχθηκε αυτό το χρήσιμο έργο, καίτοι ήταν απόλυτα δρομολογημένο από το 2019 ; Εάν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π. Ε.  Μεσσηνίας,  απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του επικεφαλής Περιφερειάρχη, αφού τα ίδια πρόσωπα παραμένουν στις ίδιες θέσεις και ως Δήμαρχος Καλαμάτας απαξίωνε και μείωνε την ΟΛΗ  δουλειά τους, μάλιστα με δημόσια έγγραφα; Και εάν, θεωρεί πως  στα δημοτικά έργα που παρεμβαίνει η Περιφέρεια και  γίνονται με Προγραμματικές Συμβάσεις με Δήμους  ως επιβάλει ο Νόμος, θα γίνονται εφεξής  από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων  ως υποστήριζε ως Δήμαρχος το 2019  ή των Περιφερειακών Ενοτήτων ως υποστηρίζει ως Περιφερειάρχης το 2021 ;

Ακολουθεί η πλήρης Επερώτηση:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

                      Της Περιφερειακής Συμβούλου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ

«Απένταξη έργου :Ολοκλήρωση δρόμου Βρομόβρυσης- Άνω Βρομόβρυσης»

Τα δημόσια έργα που στοχεύουν στη διευκόλυνση, εξυπηρέτηση, καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και ασφάλειας των πολιτών, δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στη λογική  πολιτικών αντιπαραθέσεων και να  γίνονται όχημα  σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και συνεχούς πόλωσης.

Ως πισωγύρισμα σε μαυρογιαλούρικες πρακτικές συνιστά το να  εκστομίζονται λέξεις από τους έχοντες σήμερα την ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ενισχύουν το πολωτικό κλίμα. Τολμούν μάλιστα να  θυμίζουν  στις τοπικές κοινωνίες, τι  ψήφισαν στις Περιφερειακές εκλογές και ως απόρροια της ψήφου τους, θα γίνουν ή όχι τα δημόσια έργα.

Αφορμή για τα ανωτέρω, έδωσε η ΑΠΕΝΤΑΞΗ  πριν λίγες μέρες, έργου στο Δήμο Καλαμάτας και ειδικότερα στην Τ.Κ. Βρομόβρυσης. Επρόκειτο για ένα απόλυτα ολοκληρωμένο από πλευράς διαδικασιών έργο, που είχε δρομολογηθεί τέλη του 2018- αρχές 2019, καίτοι Δημοτικό έργο, ευθύνης του Δήμου Καλαμάτας και αφορούσε το δρόμο Βρομόβρυση-Άνω Βρομόβρυση  προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Είχε συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Καλαμάτας και είχε ληφθεί την 9-1-2019 σχετική Απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Τ.Κ. Βρομόβρυσης, ζητούσε επίμονα την ολοκλήρωση αυτού του οδικού άξονα, λόγω της μεγάλης δραστηριότητας στον κτηνοτροφικό τομέα ( κατέχει την πρώτη θέση στην κτηνοτροφία στο Δήμο Καλαμάτας) . Μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, κυνηγοί, επισκέπτες , μετακινούμενοι προς Αρκαδία κλπ ζητούσαν επίμονα τη βελτίωση του οδικού άξονα προς εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων τους. Ο Δήμος  Καλαμάτας μέχρι το 2019 κώφευε στα αιτήματα της τοπικής κοινωνία, δείχνοντας προς Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο παραλογισμός όμως  ξεκινάει από τη νοοτροπία του τότε Δημάρχου Καλαμάτας και σημερινού Περιφερειάρχη.

  • Αποστέλλει το υπ΄ αριθ. 15975 έγγραφο την 12-4-2019 προς την Τ.Κ. Βρομόβρυσης , όπου κυριολεκτικά «λούζει» τον τότε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη μιλώντας αντιδεοντολογικά για άλλο θεσμό, για ψηφοθηρική πολιτική, για εξοργιστική περιφρόνηση θεσμών και προσώπων και απαιτούσε από την Περιφέρεια το έργο να το εκτελέσει η Δημοτική Τεχνική Υπηρεσία, διότι όπως ανέφερε, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας παρέδιδαν έργα με μικρά και μεγάλα προβλήματα !
  • Την 15-11-2019 όταν το ίδιο πρόσωπο είχε αλλάξει θέση και θεσμό, αγνόησε το υπ΄αριθ.43340/4629 Έγγραφο του νυν Δημάρχου Καλαμάτας κ.Βασιλόπουλου, που του ζητούσε ως  συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου, να εκτελέσει η Δημοτική Τεχνική Υπηρεσία το έργο αυτό.
  • Πριν λίγες ημέρες , ολοκλήρωσε τον παραλογισμό που αντιμετωπίζει αυτά τα 2 χρόνια ολάκερη η Πελοπόννησος από τις αδιανόητες εμμονές του επικεφαλής της Περιφέρειας και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ΑΠΕΝΤΑΞΕ το έργο , αναφέροντας πως είναι Δημοτικό έργο !!!

Η τοπική κοινωνία και ο δραστήριος Πρόεδρος της Τ.Κ. Βρομόβρυσης κ.Αλειφέρης, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, πασχίζει να διασώσει το χρήσιμο  και αναγκαίο έργο με όλες του τις δυνάμεις.

ΕΡΩΤΩ:

  • Με ποίο σκεπτικό απεντάχθηκε αυτό το χρήσιμο έργο, καίτοι ήταν απόλυτα δρομολογημένο από το 2019 ;
  • Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π. Ε, Μεσσηνίας, απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του επικεφαλής Περιφερειάρχη, αφού τα ίδια πρόσωπα παραμένουν στις ίδιες θέσεις και ως Δήμαρχος Καλαμάτας απαξίωνε και μείωνε την ΟΛΗ  δουλειά τους, μάλιστα με δημόσια έγγραφα;
  • Θεωρεί πως στα δημοτικά έργα που παρεμβαίνει η Περιφέρεια και  γίνονται με Προγραμματικές Συμβάσεις με Δήμους  ως επιβάλει ο Νόμος, θα γίνονται εφεξής  από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων  ως υποστήριζε ως Δήμαρχος το 2019  ή των Περιφερειακών Ενοτήτων ως υποστηρίζει ως Περιφερειάρχης το 2021 ;

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

  1. Υπ΄αριθ. 15975/ 12-4-19 έγγραφο Δήμου Καλαμάτας
  2. Υπ΄αριθ.43340/4629 15/11/19 έγγραφο Δήμου Καλαμάτας

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages