ΤΕΛΙΚΑ θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου και δεν μας αφήνουν ήσυχους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΛΙΚΑ θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου και δεν μας αφήνουν ήσυχους

ΤΕΛΙΚΑ θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου και δεν μας αφήνουν ήσυχους

Share This

 


Την εκτίμηση ότι εντός του καλοκαιριού θα δοθούν οδηγίες για τη χορήγηση τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί κατά την πρώτη φάση εμβολιασμού, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι πιθανώς να μην χρειαστούν όλοι οι πολίτες τρίτη δόση.

Η ίδια διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιάζονται τώρα, πιθανώς θα χρειαστούν μια τρίτη δόση σε ένα χρόνο.

Ως προς τις μάσκες, ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να τις φορούν και στις διακοπές, ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπου δεν γνωρίζουν ποιος βρίσκεται δίπλα τους.

Σημείωσε, δε, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες όταν ο πληθυσμός εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%.

Η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία βαίνει βελτιούμενη σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, αν και αργεί η υποχώρηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, καθώς απαιτούνται νοσηλείες αρκετών ημερών.

Παρατήρησε επίσης ότι το ΕΣΥ δέχεται πίεση και λόγω άλλων περιστατικών, πλην κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας προέβλεψε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ- ότι οι μάσκες θα αφαιρεθούν σύντομα σε εξωτερικούς χώρους.

«Φαίνεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Ωστόσο το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε όλοι. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύθνου, όπου έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι στο 90%».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages