Στο ΥΠ.ΕΣ. ο δήμαρχος για τα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο ΥΠ.ΕΣ. ο δήμαρχος για τα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας

Στο ΥΠ.ΕΣ. ο δήμαρχος για τα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας

Share This

Η κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Καρβούνη πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Με τον Ανα
πλ. Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που υπάρχει για θέματα του Δήμου.
 Αντικείμενο της προγραμματισμένης συνάντησης τα έργα που ο Δήμος διεκδικεί μέσω του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης», με πρώτο σε προτεραιότητα το έργο «Κατασκευή δεξαμενής Ύδρευσης στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Καρβούνη» που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ01. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος σε διαδοχικές επαφές που έχει με Κυβερνητικά στελέχη, έχει τονίσει τη σημασία του εν λόγω έργου, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το εμβληματικό έργο «Αντικατάσταση Κεντρικού Αγωγού Μεταφοράς Νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη». Υπήρξε μάλιστα ενημέρωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα, έχοντας ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ο φάκελος του έργου θα εξεταστεί από τη Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να τρέξει η διαδικασία της ένταξής του προς χρηματοδότηση. Επίσης ο Δήμαρχος έλαβε ενημέρωση για τις εν εξελίξεις αξιολογήσεις των προτάσεων που έχουν κατατεθεί σε άλλους άξονες του προγράμματος. 
 Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας κινείται στη βάση ενός στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού, ενώ σε συνέχεια πρόσκλησης του Δημάρχου αναμένεται να επισκεφτεί τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στα μέσα Ιουλίου. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Με τον Υπουργό έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Ως Δήμος έχουμε κινηθεί ταχύτατα και μόνο μέσω του προγράμματος “Αντ. Τρίτσης” διεκδικούμε τη χρηματοδότηση 25 προτάσεών μας. Προφανώς και έχουμε θέσει προτεραιότητες και μία από αυτές είναι η κατασκευή της νέας δεξαμενής στην περιοχή του Αη Γιάννη Καρβούνη, έργο που συνδέεται με το νέο κεντρικό αγωγό ύδρευσης Φ800. Το αμέσως επόμενο διάστημα ενημερώθηκα ότι έρχονται νέες εντάξεις για έργα μας. Εμείς συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά υλοποιώντας το σχέδιο που έχουμε, προκειμένου να φέρουμε θετικά για την περιοχή μας αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages