Τα σενάρια το πρωταθλήματος και της παραμονής στον 9ο όμιλο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα σενάρια το πρωταθλήματος και της παραμονής στον 9ο όμιλο

Τα σενάρια το πρωταθλήματος και της παραμονής στον 9ο όμιλο

Share This

 


Η Ζάκυνθος μετά το μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα του Πάμισου Μεσσήνης είναι η κυρίαρχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλει μόνο έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της για να γράψει ξανά ιστορία! Η ζακυνθινή ομάδα έφτασε τους 25 βαθμούς.  Με νίκη επί της Αχαϊκής η ομάδα του Ιονίου θα φτάσει τους 28 βαθμούς! Η Ζάκυνθος, αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολα θα “χύσει τη καρδάρα με το γάλα”! Έχει αυτοπεποίθηση, είναι αήττητη και υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την ομάδα της Αχαϊκής.

Μοναδικός αντίπαλος αυτή την στιγμή για τους νησιώτες είναι ο Διαγόρας Βραχνείκών. Η ομάδα της Αχαΐας νίκησε 1-0 τον Παναιγιάλειο και έφτασε τους 22 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Διαγόρα θα αγωνιστεί στο Διαβολίτσι που θέλει πάση θυσία το τρίποντο.

Τώρα, η Ζάκυνθος για να χάσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να ηττηθεί στο νησί από την Αχαϊκή με σκορ πάνω από 2-0 και την ίδια ώρα ο Διαγόρας να κερδίσει το Διαβολίτσι στην Μεσσηνία με σκορ πάνω από 2-0. Και αυτό γιατί. Η Ζάκυνθος έχει συντελεστή τερμάτων 18-9 (+9) και ο Διαγόρας έχει 16-10 (+6). Αν ηττηθεί η Ζάκυνθος με 1-0 και ο Διαγόρας κερδίσει 1-0, η Ζάκυνθος και πάλι θα είναι πρωταθλήτρια. Αυτό σημαίνει ότι το γκολ- αβερέιτζ θα παίξει σημαντικό η μάλλον καταλυτικό ρόλο αν συμβεί αυτό το σενάριο.

Από εκεί και πέρα, ο Παναιγιάλειος μετά την ήττα από τον Διαγόρα έμεινε στους 21 βαθμούς αφού την τελευταία αγωνιστική θα κάνει το ρεπό του.

Όσον αφορά τις ομάδες που μάχονται για να παραμείνουν στην κατηγορία. Τσιλιβή, Θύελλα Πατρών, Παλληξουριακός και Πάμισσος έχουν υποβιβαστεί.

Η νίκη της Αχαϊκής επί του Διαβολιτσίου με 2-1 αναπτέρωσε τις ελπίδες των “καναρινιών” . Και οι δύο ομάδες έχουν από 16 βαθμούς, μόνο που η Αχαϊκή παίζει στη Ζάκυνθο και το Διαβολίτσι στην έδρα του με τον Διαγόρα.  Στο γκολ- “αβερέιτζ” το Διαβολίτσι είναι στο (13-14) (-1) και η Αχαϊκή στο  (8-9) (-1), κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ τω δύο. Με νίκη Διαβολιτσίου και ήττα ή ισοπαλία Αχαϊκής στη Ζάκυνθο πέφτει η Αχαϊκή. Αν έρθει χ η Αχαϊκή και χ το Διαβολίτσι, τότε περιπλέκεται πιο πολύ η κατάσταση καθώς μετά θα παίξει ρόλο η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα!

Στο κόλπο της παραμονής εκτός από τις δύο ομάδες βρίσκεται και ο ΠΑΟΒ. Η ομάδα της Βουπρασίας έκανε το ρεπό της και έχει παραμείνει στους 17 βαθμούς! Ο ΠΑΟΒ την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στην Ναύπακτο με τον Αστέρα! Αν κερδίσουν οι πράσινοι τότε θα μείνουν και τη νέα χρονιά! Αν ηττηθούν και το Διαβολίτσι πάρει μόνο έναν βαθμό από τον Διαγόρα και η Αχαϊκή πάρει βαθμό από τη Ζάκυνθο, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία με 17 βαθμούς με τον ΠΑΟΒ να έχει καλύτερο συντελεστή ((9-8) (+1) εκτός και εάν ο ΠΑΟΒ ηττηθεί με μεγαλύτερο σκορ από 2-0! Τότε ενδεχομένως να υποβιβαστεί η ομάδα της Ηλείας!

Από εκεί και πέρα, Ναυπακτιακός Αστέρας με 19 βαθμούς, ο Αίας με 19 δεν κινδυνεύουν στην παρούσα φάση καθώς ακόμα και σε ισοβαθμία εχουν καλύτερο συντελεστή!

Τέλος, Ο Εθνικός Σκουλικάδου αν κερδίσει την Τετάρτη τον Παλληξουριακό καθαρίζει την παραμονή του! Στο μόνο σενάριο για να υποβιβαστεί ο Εθνικός είναι να ηττηθεί ή να φέρει ισοπαλία με το Ληξούρι και αυτόματα να κερδίσει το Διαβολίτσι τον Διαγόρα και η Αχαϊκή τη Ζάκυνθο! Εν ολίγοις, η Ζάκυνθος εκτός ότι πρέπει να παίξει για εκείνη καθώς παίρνει το πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί και για τον Εθνικό Σκουλικάδου! Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη το απόγευμα όπου θα πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος!.

Αποτελέσματα 12η αγωνιστικής

Διαγόρας-Παναιγιάλειος 1-0

Αχαϊκή-Διαβολίτσι 2-1

Τσιλιβή-Ναυπακτιακός 0-2

Πάμισος-Ζάκυνθος 0-1

Εθνικός Σκ.-Θύελλα 3-1

Παλληξουριακός-Αίας 0-3

Βαθμολογία

Ζάκυνθος 25 (18-9)

Διαγόρας 22 (16-10)

Παναιγιάλειος 21 (12-8)

Ναυπακτιακός 19 (16-6)

Αίας 19 (20-12)

Εθνικός Σκ. 17 (13-11)

ΠΑΟΒ 17 (9-8)

Διαβολίτσι 16 (13-14)

Αχαϊκή 16 (8-9)

Πάμισος 12 (7-9)

Παλληξουριακός 7 (5-14)

Θύελλα 5 (12-23)

Τσιλιβή 2 (3-18)

Τελευταία (23/6) αγωνιστική 

Διαβολίτσι-Διαγόρας Βρ.

Ναυπακτιακός-Παμβουπρασιακός

Ζάκυνθος-Αχαϊκή

Θύελλα-Τσιλιβή

Αίας-Πάμισος

Εθνικός Σκ.-Παλληξουριακός

Ρεπό Παναιγιάλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages