H δημιουργία παραθεριστικού κέντρου ενόπλων δυνάμεων στο στρατόπεδο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

H δημιουργία παραθεριστικού κέντρου ενόπλων δυνάμεων στο στρατόπεδο Καλαμάτας

H δημιουργία παραθεριστικού κέντρου ενόπλων δυνάμεων στο στρατόπεδο Καλαμάτας

Share This

 


Την πρόταση του για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου Καλαμάτας κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη συνάντηση εργασίας που είχαν για θέματα αρμοδιότητάς του.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης παρουσίασε αναλυτικά στον Υπουργό τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, τόσο των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και του ελεύθερου χώρου που επιτρέπει τη δόμηση καιπρότεινε την εγκατάσταση στο χώρο παραθεριστικού κέντρου αναψυχής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με την μετατροπή των οικημάτων στρατωνισμού. Το νέο κέντρο θα μπορεί να ενταχθεί στα καταλύματα που προσφέρονται μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Στρατιωτικής Συνεργασίας CLIMS (Comité de Liaison International des Organismes Militaires Sociaux) σε στρατιωτικό προσωπικό των χωρών που συμμετέχουν στον CLIMS (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, κ.λπ., συνολικά 12 χώρες), συνεισφέροντας στην προβολή της Μεσσηνίας σε διεθνές κοινό. Οι εργασίες μετατροπής των χώρων στρατωνισμού μπορούν να αποδώσουν διαμερίσματα και ατομικά δωμάτια φιλοξενίας με μικρό κόστος, ενώ υφίσταται επαρκής διαθέσιμος χώρος για την κατασκευή και ανάπτυξη τυχόν άλλων απαιτούμενων οικημάτων.

Η μετατροπή θα προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών μελών του CLIMS στην Καλαμάτα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα και σε βάθος το πλούσιο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα του νομού μας και βέβαια να αποτελέσουν τους καλύτερους διαφημιστές του.

Εναλλακτικά, ο Μεσσήνιος βουλευτής πρότεινε στον Ν. Παναγιωτόπουλο την σταδιακή εγκατάσταση και του Διοικητικού Κέντρου της πόλης, με μεταφορά των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ) και σε δεύτερο χρόνο κρατικών διοικητικών υπηρεσιών, που σήμερα εξυπηρετούνται με μισθωμένα κτίρια. Η μεταφορά θα εξοικονομήσει σημαντικά ποσά από ενοίκια, ενώ παράλληλα θα προσφέρει οικονομίες κλίμακος στη συντήρηση και λειτουργία των υποδομών. Η θέση του στρατοπέδου επί της περιφερειακής οδού δίνει τη δυνατότητα εύκολης και άμεσης πρόσβασης τόσο στο εσωτερικό του αστικού ιστού της Καλαμάτας, όσο και στα περίχωρα, ενώ υπάρχει επαρκής χώρος για την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων και όρχων οχημάτων. Ο Υπουργός είδε αμέσως θετικά την πρόταση του Μίλτου Χρυσομάλλη και δεσμεύθηκε για την περαιτέρω επεξεργασία της.

Ο βουλευτής μετέφερε επίσης στον Υπουργό τη δυσαρέσκεια των σκοπευτικών συλλόγων, που απορρέει από την υπέρογκη αύξηση στα τέλη χρήσης των πεδίων που χρησιμοποιούνται ως σκοπευτήρια και ανήκουν στο ΥΠΕΘΑ. Όπως τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, η αύξηση είναι υπερβολική για τα δεδομένα των συλλόγων και θα έχει ως αποτέλεσμα την παύση των σκοπευτικών δραστηριοτήτων και την απομάκρυνση των μελών από το άθλημα. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχει ήδη δοθεί εξάμηνη παράταση στο προηγούμενο καθεστώς και πως πολύ σύντομα θα ακολουθήσει νέα Υπουργική Απόφαση με διορθωμένα τα τέλη προς τα κάτω, προκειμένου να γίνουν αναλογικότερα και πιο προσιτά.

Παράλληλα, ο Μίλτος Χρυσομάλλης κατέθεσε πρόταση τροποποίησης του νόμου 4714/2020, με τον οποίο δόθηκε η τιμητική χορηγία στους πολεμιστές της Κύπρου. Με την πρότασή του ζητά να περιληφθούν στους δικαιούχους και οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, οι οποίοι με την υφιστάμενη ρύθμιση δεν δικαιούνται της παροχής. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε θετικά την πρόταση και θα επανέλθει άμεσα, αφού πρώτα διερευνήσουν οι υπηρεσίες το προκαλούμενο κόστος.

Κλείνοντας, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης για το οποίο ο Μίλτος Χρυσομάλλης έχει ασχοληθεί επισταμένα από την αρχή της θητείας του ως βουλευτής, τόσο με την κατάθεση ερωτήσεων, όσο και με τη συχνή επαφή του με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, είτε μόνος του ή και μαζί με τον Δήμαρχο Καλαμάτας. Συζητήθηκε τόσο το κόστος της συμφωνίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως αντικείμενο αντιπολιτευτικής τακτικής χωρίς επιχειρήματα, αλλά και οι εργασίες βελτίωσης υποδομών και εγκαταστάσεων πριν από την έναρξη χρήσης του Κέντρου. Παρά τα όσα έχουν ακουστεί, η λειτουργία του Κέντρου θα βελτιώσει θεαματικά την εκπαίδευση των πιλότων μας, χωρίς να προκαλέσει κανένα απολύτως βάρος στη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου. Όπως τόνισε ο Μεσσήνιος βουλευτής προς τον Υπουργό, μένει να δούμε στην Καλαμάτα και ένα κέντρο εκπαίδευσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που αποτελούν το μέλλον των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης πρότεινε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και αυτός συμφώνησε να επισκεφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα την Καλαμάτα, προκειμένου να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους και παράλληλα να επισκεφθεί την 120 ΠΕΑ, εν όψει των βελτιωτικών εργασιών για τη λειτουργία του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Μίλτος Χρυσομάλλης συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, με τον οποίο είχε μια γόνιμη και αναλυτική συζήτηση για τα παραπάνω θέματα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Πέμπτη το πρωί στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μάχη στο Μανιάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages