Σειρά συναντήσεων στο Δημαρχείο ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σειρά συναντήσεων στο Δημαρχείο ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

Σειρά συναντήσεων στο Δημαρχείο ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

Share This

 


Σειρά συναντήσεων ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο Δήμο Καλαμάτας. Στόχος η συνεργασία υπηρεσιών, φορέων της αγοράς και επαγγελματιών του τουρισμού.

Σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, όπου δόθηκαν κατευθύνσεις για ενέργειες που συμπληρωματικά θα προσθέσουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε η τουριστική περίοδος στην περιοχή μας να έχει θετικό πρόσημο. Ανάλογες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας αμέσως μετά τη σύσκεψη ανέφερε: «Οι συνθήκες που καλούμαστε για μία ακόμα χρονιά να αντιμετωπίσουμε στον τομέα του τουρισμού, λόγω της υγειονομικής κρίσης, είναι σύνθετες. Τα δεδομένα προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα υπό φυσιολογικές συνθήκες γνωρίζαμε και φυσικά σε επίπεδο σχεδιασμού έχουν αλλάξει πολλά.

Σήμερα είναι σημαντικό και αυτό πρέπει να το υπερασπιστούμε όλοι, ότι ως περιοχή, ως Δήμος είμαστε ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός. Μία προσπάθεια όλων, έδωσε αποτελέσματα και τα ελάχιστα κρούσματα που καταγράφονται μας κάνουν να αισιοδοξούμε.

Ως Δήμος οφείλουμε να συμβάλλουμε ώστε η φετινή τουριστική περίοδος να μην είναι μία χαμένη χρονιά. Σε επίπεδο λειτουργίας υπηρεσιών, σε συνεργασία με φορείς της υγείας, με φορείς της αγοράς και του επιχειρείν, να υπάρξει ένας κοινός βηματισμός ώστε να επανεκκινήσει ένα σημαντικό τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας για τον τόπο μας.

Ήδη έχουν δοθεί κατευθύνσεις και εξελίσσονται δράσεις.

Συμπληρωματικά έρχεται μία σταθερή τηλεφωνική γραμμή, αξιοποιώντας το Συντονιστικό Κέντρο που στήθηκε στο Δήμο μας για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την πανδημία. Στόχος να δίνονται πληροφορίες και να εξυπηρετούνται και επισκέπτες της περιοχής. Επίσης πληροφορίες, τουριστικές και υγειονομικές θα παρέχονται σε έντυπη και κυρίως σε ηλεκτρονική μορφή.

Είναι βέβαιο ότι η πανδημία έχει τροποποιήσει τους αρχικούς μας σχεδιασμούς, ωστόσο ο τουρισμός αποτελεί για το Δήμο μας έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης. Ως Δήμος επιθυμούμε να επενδύσουμε σ’ αυτόν και μέσα από συνεργασίες είμαστε βέβαιοι ότι θα φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Επαναλαμβάνω ότι η Καλαμάτα είναι ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός. Και αυτό οφείλουμε όλοι να το διαφυλάξουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages