Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για την αναβολή του διεθνούς μίτινγκ στίβου “Παπαφλέσσεια” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για την αναβολή του διεθνούς μίτινγκ στίβου “Παπαφλέσσεια”

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για την αναβολή του διεθνούς μίτινγκ στίβου “Παπαφλέσσεια”

Share This


 

Το θέμα της αναβολής του διεθνούς μίτινγκ στίβου “Παπαφλέσσεια”, λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης, έφτασε στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης κατέθεσαν σχετική Ερώτηση.

Συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν γιατί το Υπουργείο δεν χρηματοδότησε το διεθνές μίτινγκ Παπαφλέσσεια και με ποια κριτήρια. Επίσης ερωτούν  ποια μίτινγκ θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο μέχρι το τέλος του 2021 που είναι και Ολυμπιακή χρονιά και με ποια κριτήρια.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Θέμα: Χρηματοδότηση της διεθνούς συνάντησης στίβου “Παπαφλέσσεια”

Η διεθνής συνάντηση στίβου Παπαφλέσσεια που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος στο Δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας φέτος δεν πρόκειται να διοργανωθεί επειδή δεν υπήρξε χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μίτινγκ που πραγματοποιείτε αδιαλείπτως από τη δεκαετία του 1960 και στις διοργανώσεις του έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες αθλητές, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και εθνικοί πρωταθλητές και έχουν σημειωθεί σημαντικά ρεκόρ όλα αυτά τα χρόνια. Θα έπαιρναν μέρος εκτός όλων των άλλων αθλητών, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Ελλάδας, αλλά και μεγάλοι αθλητές όπως η Ivana Spanovic που είχε βγει 3η στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η φετινή διοργάνωση θα είχε και άλλο χαρακτήρα εξαιτίας των 200 χρόνων από την επανάσταση του 2021 αφού φέρει και το όνομα του Παπαφλέσσα που κατάγεται από τη Μεσσηνία.

Οι διοργανωτές φέτος εξασφάλισαν από χορηγούς και τη διεθνή ομοσπονδία το ποσό των 30.000 και υπήρχαν οι υποσχέσεις από το δήμο Καλαμάτας και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου για περίπου 20000 ευρώ επιχορήγηση. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν απάντησε καν στην επιστολή της οργανωτικής επιτροπής για χρηματοδότηση της εν λόγω διοργάνωσης με συνέπεια την ακύρωσή της για πρώτη φορά.

Ερωτάται η κ. Υπουργός,

·      Γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε το διεθνές μίτινγκ Παπαφλέσσεια και με ποια κριτήρια;

·      Ποια μίτινγκ θα χρηματοδοτηθούν μέχρι το τέλος του 2021 που είναι και Ολυμπιακή χρονιά και με ποια κριτήρια;

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages