ΜΟΥΓΚΑ...στην στρούγκα για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας από το υπουργείο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΟΥΓΚΑ...στην στρούγκα για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας από το υπουργείο

ΜΟΥΓΚΑ...στην στρούγκα για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας από το υπουργείο

Share This

 


Δεν ήταν μόνο τα τότε σκηνικά από τα όσα είχαν διαδραματιστεί στην… περιβόητη σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για το θέμα της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και τα “άλλα κόλπα” που έκανε η ηγεσία του φέρνοντας στο τραπέζι των συζητήσεων με τη Μεσσηνία όποιους… έκρινε, είναι και η συνέχεια που έχει πλέον προφανή στοιχεία εμπαιγμού.

Τι και εάν όλοι είχαν αντιληφθεί πως πάμε σε… αδιέξοδο, τι και εάν το Υπουργείο το ίδιο “καταστρατηγεί” τα όσα προβλέπονται για το προϊόν, τι και εάν έχει επισημανθεί η καταφανέστατη αδικία και οι αρνητικές συνέπειες της απόφασης Αποστόλου, η ηγεσία του Υπουργείου -Λιβανός από Αιτωλοακαρνανία και Οικονόμου από Φθιώτιδα- δεν έπραξαν ούτε αυτό που οι ίδιοι είπαν πως θα κάνουν.

Στην τηλεόραση BESΤ άλλωστε ο κ. Οικονόμου είχε βγει και είχε πει πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα καλέσει το κοινό μέτωπο Μεσσηνίας-Λακωνίας που έχει συγκροτηθεί για να καταθέσει μια συμβιβαστική πρόταση και μάλιστα είχε περιγράψει και το πλαίσιο των τριών αξόνων που αυτή θα κινείται… Αυτό πριν περίπου δύο μήνες! Από τότε τίποτε, έμεινε η… δέσμευση.

Κι έτσι οδηγούμαστε στη μόνη λύση που θα έρθει από την εκδίκαση του θέματος την επόμενη Τρίτη στο ΣτΕ στην βάση της προσφυγής συλλόγων και φορέων της Μεσσηνίας για την κατάργηση της περιβόητης απόφασης.

Αυτή πάντως η στάση της “μούγκας” από την πλευρά του Υπουργείου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα έχει φέρει και τις έντονες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών, τόσο του κ. Μαντά που την Παρασκευή έθεσε ξανά το ζήτημα, όσο και του κ. Λαμπρόπουλου χθες που μίλησε για καταστρατήγηση, ενώ και ο Δήμος Καλαμάτας με την Ένωση Μεσσηνίας θα κινηθούν και νομικά στην Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages