Καλαμάτα: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα.

Καλαμάτα: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα.

Share This

 


Η εόρτιος Σύναξη πάντων των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων τιμήθηκε Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Χθες, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή των Μυροφόρων, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά , τους εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτ. Κρεσφόντη Πουλόπουλο και Πρωτ. Σωτήριο Τζαϊλέα  και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας εψάλη η Αρτοκλασία, την οποίαν προσέφερε ο Σύλλογος Κουρέων και Κομμωτών Ν. Μεσσηνίας, τιμώντας τον προστάτη τους Άγιο Ηλία Αρδούνη. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχήθηκε στους όπου Γης Μεσσηνίους να έχουν ως φωτεινά παραδείγματα τους Αγίους της Τοπικής Εκκλησίας και ιδιαιτέρως στους κουρείς , κομμωτές και κομμώτριες του Νομού Μεσσηνίας, να τους ενισχύει ο Νοεμάρτυς Ηλίας στο έργο τους. Τέλος ευχήθηκε τα δέοντα και στους παρισταμένους εκπροσώπους των AHEPAS Μεσσηνίας, οι οποίοι παρευρέθηκαν τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα τιμής των AHEPAS. Το παρόν, εκ μέρους των τοπικών Αρχών, έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, η εκπρόσωπος της Δημ. Αντιπολιτεύσεως κ. Μαρία Οικονομάκου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages