Καταιγίδα νέων απεντάξεων αναγκαίων έργων στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καταιγίδα νέων απεντάξεων αναγκαίων έργων στη Μεσσηνία

Καταιγίδα νέων απεντάξεων αναγκαίων έργων στη Μεσσηνία

Share This

 


Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην  πατρίδα μας είναι  σαφής και συγκεκριμένος. Είναι υποστηρικτικός της  Περιφερειακής Ανάπτυξης, της  πολύπλευρης στήριξης του κοινωνικού συνόλου, της δημιουργίας ευκαιριών επιβίωσης-ευημερίας και της  αποφυγής των συνεπειών της  υπαρκτής αστυφιλίας που είναι η ερήμωση της υπαίθρου και ο μαρασμός των χωριών μας.

Λόγω δε της εγγύτητας, οι Περιφερειακές-Δημοτικές Αυτοδιοικήσεις έρχονται σε άμεση γνώση των διαφόρων αναγκών- προβλημάτων και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουν, οφείλουν να δίνουν λύσεις και να δρομολογούν ευκαιρίες για τις τοπικές κοινωνίες.

Δυστυχώς μετά τις εκλογές του 2019 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλα τα ανωτέρω είναι πλέον παρελθόν.

Εκ του αποτελέσματος συμπεραίνουμε, πως κυριαρχεί στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα,, μόνο οι τακτικισμοί,  η ένταση, η αντεκδίκηση, η  αυταρχική συμπεριφορά, η ανάδειξη του ΥΠΕΡΕΓΩ και η υποτίμηση κάθε άλλης σκέψης.

Η κριτική είναι πράξη κολάσιμη στις αυταρχικές προσωπικότητες και αυτό το είδαμε εν τοις πράξεσι στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αν όμως η αντεκδίκηση και η κακότροπη στάση αφορούσε μόνο εμάς τους αυτοδιοικητικούς  λίγο θα ήταν το κακό…( σε ότι με αφορά προσωπικά, ξέχασε μέχρι και το ονοματεπώνυμό μου μέσα στην ένταση που τον κυρίευσε στη διαδικασία ελέγχου).

Βλέπουμε όμως, πως η αντεκδίκηση αφορά και τον τόπο και τους ανθρώπους του , που πλήττονται από το κακώς εννοούμενο  παραταξιακό «συμφέρον» της ομάδας του, που έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες του τόπου.

Στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας , η Μεσσηνία δέχτηκε νέα απρόκλητη επίθεση, λες και οι πολίτες πρέπει να τιμωρούνται για τις επιλογές και την ψήφο τους στις εκλογές.

Προχώρησε σε σειρά νέων απεντάξεων έργων  ΔΥΟ χρόνια μετά τις εκλογές, χωρίς να δικαιολογήσει το γιατί και χωρίς να αντιδράσει κανείς εκ των συνεργατών του. Έχει επιβληθεί δυστυχώς η απόλυτη σιωπή και στοίχιση όλων, στις αποφάσεις του ενός.

Θα αναφερθώ κυρίως σε τρία έργα, στα οποία είχαν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες δηλ. Προγραμματικές Συμβάσεις, μελέτες,  χρηματοδότηση, ανάδοχοι κλπ. και  τα οποία εντελώς αναίτια  τα απένταξαν:

  1. Απένταξη του 12ου υποέργου “Ολοκλήρωση δρόμου Βρομόβρυση –Άνω  Βρομόβρυσης Δήμου Καλαμάτας Π.Ε. Μεσσηνίας”  προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
  2. Απένταξη Δημοτικής  Οδοποϊίας Τ.Κ. Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο υποβοηθητικό τη τουριστικής ανάπτυξης και της ανάδειξης της περιοχής που διαθέτει σημαντικό Αρχαιολογικό απόθεμα, έργο  που είχε δρομολογηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες δηλ. Προγραμματική Σύμβαση με την τότε Δημοτική Αρχή Πύλου-Νέστορος , ενώ ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 17-10-2018 και
  3. Απένταξη εγγειοβελτιωτικών υποδομών Τ.Κ. Τρικόρφου όπου είχε συναφθεί και  προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Μεσσήνης.

Το ενισχυτικό αυτό έργο του πρωτογενούς τομέα  για το Τρίκορφο και την ευρύτερη περιοχή βρισκόταν ήδη σε φάση υλοποίησης, αφού είχε αναδειχθεί και ο ανάδοχος. Το έργο θα υλοποιείτο σε 3 φάσεις, από 250.000 ευρώ η κάθε φάση. Αρχικά με έργο υδρομάστευσης και στη συνέχεια με έργα δικτύου και επεκτάσεων. Ερωτηματικά προκαλεί και η αποδοχή του οικείου Δήμο,  που δεν άδραξε την ευκαιρία να προχωρήσει άμεσα το ήδη δρομολογημένο έργο και στη συνέχεια να διεκδικήσει όσα επιπλέον θεωρούσε σημαντικά για την περιοχή και επέλεξε την αβεβαιότητα και την καθυστέρηση.

Για όλα τα παραπάνω ερωτήθηκε ο κ. Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο  της 26 -5-21 και έδωσε ανακριβείς απαντήσεις, αναφερόμενος  δήθεν σε προεκλογικά ρουσφέτια και σε δήθεν εντάξεις των έργων αυτών, σε άλλα έργα που αυτός δρομολογεί, ενώ γνωρίζει φυσικά πως τίποτα από όσα είπε δεν ισχύουν.

Επειδή παρά τις πολλές δικές μας ενστάσεις ο παραλογισμός συνεχίζεται σε όλη την Πελοπόννησο, καλώ  όλους τους αυτοδιοικητικούς της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να αναλογιστούν τις ευθύνες  τους απέναντι στην κοινωνία και στον τόπο και να μην στηρίζουν αποδεχόμενοι ή σιωπούντες, τέτοιες παράλογες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Ας μην ξεχνούν, πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ..


Η Αντωνία Μπούζα είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου – Υπεύθυνη Μεσσηνίας «Νέας Πελοποννήσου»  – Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages