Παρεμβάσεις στο κτίριο που θα στεγάσει το Πειραματικό ζητάει ο διευθυντής του σχολείου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παρεμβάσεις στο κτίριο που θα στεγάσει το Πειραματικό ζητάει ο διευθυντής του σχολείου

Παρεμβάσεις στο κτίριο που θα στεγάσει το Πειραματικό ζητάει ο διευθυντής του σχολείου

Share This


 Παρεμβάσεις στο κτίριο του 10ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε πειραματικό ζητάει με επιστολή του από το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο ,ο Διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Κύριε δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε  σχολείο μας με την πρόσφατη  υπ΄ αριθμ. Αρ. Πρωτ.: 51614/Δ6 ,11-5-2021  υπουργική απόφαση χαρακτηρίστηκε Πειραματικό. Σε αυτή την απόφαση η δική σας συμβολή ήταν σημαντική και σας ευχαριστούμε θερμά.

Ο χαρακτηρισμός αυτός  δίνει τη δυνατότητα στο σχολείο, θεσμικά και όχι αποσπασματικά, να προσφέρει στο μαθητικό δυναμικό της πόλης μας την ευκαιρία και στην  ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα την πρόκληση να δημιουργήσουν από κοινού νέο περιεχόμενο και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα της σχολικής πραγματικότητας για να επέλθει ανανέωση και νέα προοπτική.

Αυτή η θετική εξέλιξη μας γεμίζει ευθύνες  προκειμένου να εκπληρώσουμε όλες τις προϋποθέσεις για τη σωστή υπηρέτηση των στόχων  να βοηθήσουμε τους μαθητές μας στην κατάκτηση της γνώσης και των νέων δεδομένων. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας σε αυτή την κατεύθυνση.

Σας καταθέτουμε τις προτεραιότητες – παρεμβάσεις που απαιτούνται έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και είμαστε σίγουροι πως με το δικό σας ενδιαφέρον  ο Δήμος θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση των παρακάτω:

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 Εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου-βάψιμο στις σκάλες – στους κοινόχρηστους χώρους – κάγκελα : Η λειτουργία του Πειραματικού κτιρίου θα πρέπει να συνοδευτεί με  την αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου δείχνοντας το νέο ξεκίνημα σε γονείς και μαθητές

Τα συστήματα πυρασφάλειας πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας: Απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία  τους. Σε περίπτωση συμβάντων την ευθύνη θα έχει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του γιατί παρά τα σχετικά έγγραφα αντιμετωπίζεται το θέμα με απάθεια.  Άμεση ανάγκη να λειτουργήσει το σύστημα συναγερμού, επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας.

Υλοποίηση έργου  δικτύου ευρυζωνικής αναβάθμισης του σχολείου: Είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση αυτού του έργου για την αξιοποίηση των υποδομών και  τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Το σχολείο μας διαθέτει 15 διαδραστικούς πίνακες και εργαστήριο Πληροφορικής.  Επομένως η εκτέλεση των σχετικών εργασιών επείγει προκειμένου να λειτουργούν (Το θέμα γνωρίζει ο κος Αντιδήμαρχος και το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου)

Στεγανοποίηση της ταράτσας: Στην ταράτσα του κτιρίου παρά τις εργασίες που έγιναν από τον εργολάβο πέρυσι το καλοκαίρι συνεχίζεται στην οροφή μιας αίθουσας η εισροή υδάτων, με κίνδυνο να πέσει ο σοβάς. Επίσης στάζει το στέγαστρο εισόδου. Απαραίτητα πρέπει να γίνουν  εργασίες το καλοκαίρι.

Συντήρηση πέργκολας : Στο σχολείο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων έχει κατασκευασθεί μια καλαίσθητη πέργκολα η ανάγκη συντήρησης είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας.

Ενίσχυση με χώμα των παρτεριών και του σχολικού κήπου : Το σχολείο μας με τη βοήθεια του Δήμου έχει προχωρήσει σε ευρεία δεντροφύτευση αλλά και σε καλλιέργεια του κήπου. Το χώμα όμως δεν βοηθά , προέρχεται από μπάζα του υπό κατασκευή κτιρίου και επομένως  η ανάγκη ενίσχυσης με χώμα είναι άμεση.

Ανάγκη κάλυψης με ειδικό υλικό  των μπασκετών και κολόνων βόλεϊ και επιδιόρθωση του τάπητα  για την αποφυγή τραυματισμών  μαθητών.

Επιδιόρθωση εξωτερικών φωτιστικών  στον προαύλιο χώρο.

Τοποθέτηση πάγκων και μικρών κάδων απορριμμάτων στις εισόδους του προαυλίου.

Είμαστε σίγουροι πως άμεσα θα προχωρήσετε στην υλοποίηση των παραπάνω γιατί ανυπόκριτα πιστεύετε και σταθερά στηρίξατε και τη δημιουργία του Πειραματικού Σχολείου Καλαμάτας , μοναδικού στην Πελοπόννησο.

Επίσης ζητάμε, αν επιτρέπει το πρόγραμμα σας  την επόμενη εβδομάδα , συνάντηση στο χώρο του σχολείου, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις τους θερινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages