Οι δικαστικές υποδομές στη Μεσσηνία στο επίκεντρο συνάντησης Χρυσομάλλη με Κώτσηρα, Ξηρογιάννη και Αλεξόπουλο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι δικαστικές υποδομές στη Μεσσηνία στο επίκεντρο συνάντησης Χρυσομάλλη με Κώτσηρα, Ξηρογιάννη και Αλεξόπουλο

Οι δικαστικές υποδομές στη Μεσσηνία στο επίκεντρο συνάντησης Χρυσομάλλη με Κώτσηρα, Ξηρογιάννη και Αλεξόπουλο

Share This


 Τα ζητήματα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη Μεσσηνία απασχόλησαν τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Κώτσηρα σε συνάντηση εργασίας που είχαν με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλή Ξηρογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. Καλαμάτας Γιώργο Αλεξόπουλο, στην αίθουσα του εντευκτηρίου του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, μετά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πέρα από την ευρύτερη λειτουργία των δικαστηρίων στη Μεσσηνία, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τους άξονες της κτιριακής υποδομής και των ελλείψεων σε προσωπικό, τόσο δικαστών όσο και δικαστικών υπαλλήλων, θέματα με τα οποία ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει ασχοληθεί συχνά και έχει ενημερώσει αρμοδίως.

Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός, ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί αναλυτικά από τον Μίλτο Χρυσομάλλη, αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές στη Μεσσηνία η ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου της Καλαμάτας βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς έχει ήδη υποβληθεί η σχετική μελέτη σε συνεργασία με το Δήμο και τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., με τον Μεσσήνιο διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη, και αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις. Επιπλέον, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια ετοιμάζονται παρεμβάσεις και στο δικαστικό μέγαρο της Κυπαρισσίας, με την τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ, για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Για το βασικό πρόβλημα της αντιμετώπισης των ελλείψεων σε προσωπικό, έχουν ήδη γίνει σχετικές κινήσεις και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες, οι οποίες σκοπό θα έχουν να ενισχύσουν όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης στη Μεσσηνία και να βελτιώσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους δικηγόρους.

«Είχαμε μια αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη στη Μεσσηνία με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα. Θέλω να εξάρω την παρουσία του φίλου πρώτα, συναδέλφου βουλευτή και Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Κώτσηρα, ο οποίος μας έκανε τη τιμή να έχουμε τη συνεργασία αυτή και τον ευχαριστώ θερμά. Θέλω επίσης να  ευχαριστήσω τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για την αγαστή και άριστη συνεργασία μας, η οποία θα συνεχίσει ακόμα στενότερη, αλλά και για τις άοκνες προσπάθειες του να διευκολύνει το έργο των δικηγόρων και των πολιτών. Έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα προς την θεραπεία των προβλημάτων και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα. Τόσο ο Υπουργός κ. Κ. Τσιάρας όσο και ο Υφυπουργός κ. Γ. Κώτσηρας είναι ήδη ενήμεροι και εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages