Το Μουσείο της Χώρας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Καφαντάρη με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το Μουσείο της Χώρας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Καφαντάρη με  τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου

Το Μουσείο της Χώρας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Καφαντάρη με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου

Share This

 


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ και π. Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, για το Μουσείο της Χώρας.

Ο κ. Καφαντάρης σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι: “Η Ένταξη στο ΕΣΠΑ  της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ο μόνος τρόπος για την χρηματοδότηση του έργου   της  ανακατασκευής και ανάδειξης  του Μουσείου της Χώρας , προϋπολογισμού περίπου 2.500.000 ευρώ , μετά την κατάθεση του τεχνικού δελτίου από το υπουργείο Πολιτισμού  στη Διαχειριστική  Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Στην  συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Διδασκάλου επισημάναμε ότι πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ένταξης χωρίς καμία κωλυσιεργία , διότι πραγματικά είναι καθολικό το αίτημα για την θετική εξέλιξη και φυσικά την αναβάθμιση του Μουσείου της Χώρας και η όποια καθυστέρηση μας βρίσκει απέναντι.”
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
Το Μουσείο της Χώρας στο επίκεντρο της συνάντησής μας σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου.
Η Ένταξη στο ΕΣΠΑ  της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ο μόνος τρόπος για την χρηματοδότηση του έργου   της  ανακατασκευής και ανάδειξης  του Μουσείου της Χώρας , προϋπολογισμού περίπου 2.500.000 ευρώ , μετά την κατάθεση του τεχνικού δελτίου από το υπουργείο Πολιτισμού  στη Διαχειριστική  Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου .
Στην  συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Διδασκάλου επισημάναμε ότι πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ένταξης χωρίς καμία κωλυσιεργία , διότι πραγματικά είναι καθολικό το αίτημα για την θετική εξέλιξη και φυσικά την αναβάθμιση του Μουσείου της Χώρας και η όποια καθυστέρηση μας βρίσκει απέναντι .
Ο Γενικός Γραμματέας αφού μας ευχαρίστησε για το συνεχές ενδιαφέρον μας για τα έργα Πολιτισμού  που υλοποιούνται στο Δήμο μας ,  μας ενημέρωσε ότι για καθαρά τυπικούς και όχι ουσιαστικούς  λόγου η Περιφέρεια απένταξε  το έργο .
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι έτοιμες να επανυποβάλουν στην διαχειριστική αρχή τον φάκελο του έργου προς ένταξη όταν θα βγει νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου .  Η αναβάθμιση του Μουσείου της Χώρας είναι προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού .
Οφείλω να εξάρω το αμέριστο και συνεχές ενδιαφέρον , του συμπατριώτη μας πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ,  για τα μεγάλα έργα πολιτισμού που έχουν δρομολογηθεί  στον τόπο μας και ιδιαίτερα  για την πορεία προς την  υλοποίηση της αναβάθμισης του Μουσείου  της Χώρας .  Η επικοινωνία του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είναι πολύ συχνή για τα ζητήματα που προκύπτουν  , αυτό μου επισήμανε ο κύριος Διδασκάλου .
Παρακολουθούμε από κοντά την πορεία προς την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού , για τον τόπο μας,  έργου.
Μας δυσαρέστησε η απόφαση της απένταξης .
θεωρούμε ότι μπορούσε να έχει αποφευχθεί.
Πιέζουμε με κάθε τρόπο,  ώστε άμεσα ,  να έχουμε νέα πρόσκληση στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια,  για να κατατεθεί η πρόταση προς ένταξη  του Μουσείου της Χώρας.
Οι κάτοικοι του τόπου μας ενωμένοι θα αγωνιστούμε για την θετική έκβαση της προσπάθειας αναβάθμισης του Μουσείου της Χώρας.
Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages