ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ η γκάφα με Κικίλια και όσα δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ η  γκάφα με Κικίλια και όσα δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ η γκάφα με Κικίλια και όσα δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Share This

 


Σε μια προσπάθεια να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις προβαίνει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε -λόγω της ατυχούς διαχείρισης- τρέχοντας… να εξειδικεύσει ποσό για γεύμα και διαμονή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νομό.

Ο κ. Κικίλιας όμως, είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής πως θα διέμενε σε ιδιωτικό χώρο και ούτε είχε τη δυνατότητα βάσει προγράμματος για… συμμετοχή σε γεύμα, ενώ όλα τα έξοδα της επίσκεψής του, τα πλήρωσε ο ίδιος!

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ρωτήθηκε σχετικά από τον Θέμη Κανελλόπουλο και προσπάθησε να αποδώσει την εξέλιξη αυτή, που έλαβε έντονες αυτοδιοικητικές και πολιτικές διαστάσεις, σε μια συνήθη διαδικασία η οποία ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Είναι αυτονόητη υποχρέωση η πρόβλεψη όταν υποδεχόμαστε οποιονδήποτε υπουργό, αν χρειαστεί να τον φιλοξενήσουμε να το κάνουμε», είπε ο κ. Βασιλόπουλος και συνέχισε εξηγώντας. «Κάναμε μια εξειδίκευση πίστωσης που γίνεται σε πολλές περιπτώσεις και ύστερα βγαίνει το απολογιστικό αν έγινε ή όχι. Έτσι, πράγματι κλείσαμε δύο δωμάτια και κάναμε μια πρόβλεψη για 10 άτομα, ο υπουργός μας είπε πως δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στο χώρο που είχαμε προγραμματίσει καθώς είχε ιδιωτικό πρόγραμμα, ενώ δυστυχώς δεν είχε χρόνο ούτε να γευματίσει μαζί μας καθώς είχε πολλές υποχρεώσεις», δήλωσε ο δήμαρχος ο οποίος παρά την ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με την ανάρτηση στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», όπου αναφέρεται πως ο Δήμος παρέθεσε γεύμα και φιλοξένησε τον υπουργό, αρκέστηκε να απαντήσει «εγώ αν ήμουν στην Οικονομική Επιτροπή θα τους εξηγούσα, ό,τι ο υπουργός ούτε φιλοξενήθηκε, ούτε έφαγε γευμάτισε».

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως πρόκειται για ένα “φάουλ” από την πλευρά του δήμου Καλαμάτας και αυτό είναι πασιφανές από τον τρόπο παρουσίασης της απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δήμαρχος Καλαμάτας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έδωσε την παρακάτω απάντηση:

Με αφορμή φήμες, δημοσιεύματα και ανακοινώσεις σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα έχω να δηλώσω τα ακόλουθα: Ήταν αυτονόητη υποχρέωσή μας η πρόβλεψη της φιλοξενίας του Υπουργού Υγείας στην περιοχή μας και η εξειδίκευση σχετικής μικρής πίστωσης. Ο Υπουργός ωστόσο, πέραν των επίσημων συναντήσεων που πραγματοποίησε, ακολούθησε ιδιωτικό πρόγραμμα. Δεν φιλοξενήθηκε από το Δήμο μας. Άλλωστε από το πρωί έχω ενημερώσει το συντάκτη της εφημερίδας «Ελευθερία», όταν και διάβασα σχετικό δημοσίευμα. Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι ακολούθησαν φήμες, άλλα δημοσιεύματα, ακόμα και ανακοινώσεις, χωρίς κανείς να φροντίσει – όπως είχε υποχρέωση και όπως η δεοντολογία επιβάλλει – να επιβεβαιώσει τα γεγονότα. Ένα απλό τηλεφώνημα θα ήταν αρκετό για να διαπιστώσει ότι δεν φιλοξενήσαμε ούτε παραθέσαμε γεύμα στον Υπουργό Υγείας. Ελπίζουμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να το κάνουμε σε επόμενη επίσκεψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages