Δήμος Καλαμάτας: Επικαιροποίηση υποβεβλημένων προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Καλαμάτας: Επικαιροποίηση υποβεβλημένων προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Δήμος Καλαμάτας: Επικαιροποίηση υποβεβλημένων προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Share This

 


Σε προτεραιοποίηση των προτάσεών του, που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με απόφαση που ελήφθη κατά την 23η/2021 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει προς χρηματοδότηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προτάσεις στο σύνολο των Αξόνων του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 62.123.665,15 €.

Σε συνέχεια τροποποιήσεων που περιλαμβάνονται σε σχετική ΚΥΑ, μεταξύ άλλων τίθεται πλαφόν ανά δικαιούχο στη διεκδικήση χρηματοδοτήσεων, με το όριο για το Δήμο Καλαμάτας να ορίζεται στα 22.000.000€ συνολικού προϋπολογισμού προτάσεων. Στο ποσό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι προτάσεις (αιτήσεις ένταξης) που αφορούν τα κάτωθι έργα:

PIN at01

Ακολουθεί ο πίνακας των προτάσεων ανά Άξονα, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει:

PIN at02

Τέλος, να σημειωθεί ότι αναφορικά με το πρώτο σε προτεραιότητα έργο «Κατασκευή δεξαμενής Ύδρευσης στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Καρβούνη» που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ01 ο Δήμος υποστηρίζει και διεκδικεί την υπαγωγή του στην παράγραφο 7 του άρθρου 6της απόφασης 6302 / 8–4–2021 ΦΕΚ τεύχος Β Αρ. Φυλ. 1399 και ζητάει την εξαίρεση του από τη διαδικασία ελέγχου τήρησης του ανώτατου ορίου (πλαφόν), ως έργο άρρηκτα συνδεδεμένο με το εμβληματικό έργο «Αντικατάσταση Κεντρικού Αγωγού Μεταφοράς Νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη».

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Μέσα από τις προτάσεις μας στο “Αντ. Τρίτσης” διεκδικούμε έργα που αποτυπώνουν μέρος του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού. Ως Δήμος, κληθήκαμε να θέσουμε προτεραιότητες κι αυτό κάναμε, ιεραρχώντας τις ανάγκες που υπάρχουν. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τα στελέχη του Δήμου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τους τελευταίους μήνες, καταθέτοντας 25 προτάσεις στους 13 άξονες του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages