Συνάντηση Χαρίτση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Χαρίτση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Μεσσηνίας

Συνάντηση Χαρίτση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Μεσσηνίας

Share This

 


Eνημερωτική συνάντηση είχε, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 στις 8.00μμ, ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Νομού Μεσσηνίας, με αφορμή το υπό συζήτηση στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στον χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων του ΑΣΟ Παμίσου με όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις που προβλέπονται, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας.

Ο κ. Χαρίτσης στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι:
  • Με την μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε σε μια σημαντική προοδευτική τομή στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Ειδικά για τις τοπικές κοινότητες, αναβαθμίστηκε η αυτονομία τους, ενισχύθηκε η συμμετοχή των πολιτών και ειδικά των νέων, στηρίχθηκε η ανάπτυξη της υπαίθρου. Η μεταρρύθμιση αυτή αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους χωριών και οικισμών σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
  • Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, η μεγάλη αυτή προσπάθεια καταργείται. Ακυρώνεται η αυτονομία των κοινοτήτων και συρρικνώνεται η αντιπροσωπευτικότητα στα συμβούλια.
  • Με την αντι-μεταρρυθμιση της, η κυβέρνηση επαναφέρει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του παρελθόντος στερώντας την αυθεντική έκφραση της φωνής των κοινοτήτων στα δημοτικά συμβούλια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages