ΗΧΗΡΕΣ ΒΟΛΕΣ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΗΧΗΡΕΣ ΒΟΛΕΣ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ...

ΗΧΗΡΕΣ ΒΟΛΕΣ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ...

Share This


Ευθεία επίθεση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κατά του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που πρόσφατα βρέθηκε στην πόλη της Καλαμάτας. Ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε την κάθετη αντίδρασή του για το γεγονός ότι αποκλείστηκε η Περιφέρεια και άλλοι εκπρόσωποι από τις συσκέψεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν και στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά που υπήρξε ήδη σε όλη αυτή την διαδρομή αντιμετώπισης της πανδημίας με τη συμβολή σε επίπεδο Πελοποννήσου της Περιφέρειας να φθάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Απέναντι στον υπουργό Υγείας άφησε αιχμές ακόμη… και για τα ζητήματα που σχετίζονται με τον διορισμό του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως και για την εικόνα που παρουσιάζει στην Πελοπόννησο, που σύμφωνα με όσα τόνισε υπάρχουν προβλήματα.

 

Δείτε χαρακτηριστικά μερικά από τα όσα ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

“Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό για τη μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Είμαστε υπερήφανοι ως Περιφέρεια για την συμβολή μας στην υγεία, που ήδη έχει φθάσει τα 120 εκατ. ευρώ, χρήματα που στερήθηκε ο λαός σε επίπεδο υποδομών. Μόνο για τη Μεσσηνία το ποσό αυτό φθάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ό,τι ζητούσαν οι διοικητές το κάναμε και αναλώσιμα άφθονα. Το κάναμε γιατί δίναμε απόλυτη προτεραιότητα στις ανάγκες του κόσμου.” είπε ο κ. Νίκας και συνέχισε: “Ήταν μια επιβράβευση για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας που αποτέλεσε την πρωτοπορία στη μάχη για την COVID19. Χρωστώ μεγάλη υποχρέωση στο Διοικητή του τον Γ. Μπέζο, ο οποίος στην πρώτη φάση είπε πως δεχόμαστε να γίνει νοσοκομείο αναφοράς. Με είχε στεναχωρήσει πάρα πολύ που το Παναρκαδικό δεν έγινε νοσοκομείο αναφοράς με την παρέμβαση και του Υπουργού. Δεν είμαστε για να γυρίζουμε γύρω από τους Υπουργούς και να λέμε μπράβο συγχαρητήρια και να χτυπάμε παλαμάκια!”

Επίσης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας στην Πελοπόννησο λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν είναι η καλύτερη. Στην Αργολίδα δεν έχουν Νοσοκομείο. Έχουμε σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα πρέπει ο φτωχός να πάει έξω και αυτό δεν μας τιμά. Η υγεία δεν είναι χαμόγελα, ούτε να περιφέρονται γύρω από εμάς οι ωφελημένοι και να χειροκροτούν. Πρέπει να δούμε το χάρτη υγείας την επόμενη ημέρα και την αναβάθμιση της υγείας στην Πελοπόννησο. Έχουμε συντάξει ήδη την πρόταση”

Ακολουθως αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού στην Καλαμάτα: “Πρόσφατα ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε την Καλαμάτα. Επιθυμώ δημόσια να του υποβάλλω ερωτήματα:

Γιατί οι δωρεές εκατοντάδων δεν ήρθαν στην Πελοπόννησο και γιατί δεν στηρίχθηκε η πρόταση της Περιφέρειας για το Παναρκαδικό;

Γιατί στην ώρα της μάχης αντικαταστάθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου; Θα μου πείτε ήρθαν άριστοι… Όμως, δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων. Έχουμε έναν συγκεκριμένο ρόλο που πρέπει να υπηρετούμε και να συνεργαζόμαστε γι’ αυτό. 

Γιατί ο Υπουργός δεν κάλεσε συγκεκριμένους εκπροσώπους του μεσσηνιακού λαού; Γιατί γίνονται συγκεκριμένες επιλογές;” και κλείνοντας τόνισε: “Ας είναι. Εμείς θα συνεχίσουμε να βοηθάμε…”

ΓΙΑ ΤΖΑΝΕ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο έργο Τζάνε – Καλαμάκι αφήνοντας βολές κατά του ΚΑΣ. “Η παράκαμψη του Πεταλιδίου είναι παράδειγμα προς αποφυγή δημοσίου έργου. Έργο που στα χαρτιά έχει ξεκινήσει από το 1990, έβλεπαν ότι πήγαινε επάνω στα αρχαία, έχει στοιχίσει 21 εκατ. ευρώ και χρειάζονται άλλα 25 εκατ. Ποιος θα τα δώσει και από που; “ είπε και συνέχισε: “Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αναθεώρησης της συγκεκριμένης απόφασης γιατί το ΚΑΣ το 2015 συμφώνησε με την όδευση του έργου και φθάσαμε στο αδιέξοδο, καθοριστικές οι ευθύνες ενός δημοσίου οργάνου. Έχουμε επιχειρήματα για την αναθεώρηση, αλλά 46 εκατ. Στα 9 χιλιόμετρα είναι για 4ιχνο δρόμο, θα είχαμε φτιάξει το δρόμο μέχρι την Κορώνη.”

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Για το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων ο κ. Νίκας δήλωσε: “Λέω να πάρουμε σκουπίδια τον Ιούλιο του 2021 πρώτα ο Θεός και να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία, να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να πάμε παραπέρα. Να δούμε τις δεκάδες γνωστές και άγνωστες χωματερές και υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.”

ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

“Προχωράμε σε μελέτη προστασίας της ακτής. Σοβαρά ζητήματα που έχουν καταγραφεί… Φοβούμε πως δεν θα υπάρξει άλλη λύση εκτός από την απαλλοτρίωση και την απελευθέρωση του χώρου. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα και εν πάσει περιπτώση ας ανοίξουν οι ακτές. Μου λένε οι μηχανικοί δεν υπάρχει άλλη…δυνατότητα σωτηρίας του συγκεκριμένου δρόμου.” είπε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ακολούθως αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που ξέσπασαν και στην Πελοπόννησο : “Είχαμε τρεις πυρκαγιές. Οι Εισαγγελείς… δημοσιογράφοι ψάχνουν να βρουν τον φταίχτη Δήμαρχο και τον φταίχτη τον Περιφερειάρχη. Οι φωτιές έχουν ως αιτίες… την εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Κάνουμε ότι μπορούμε, κάνουμε βήματα και όλα τα μέσα τα οποία διαθέτουμε είναι στη διαδικασία της πυροπροστασίας… Έκκληση να καθαρίσει ο κόσμος οικόπεδα και κτήματα…”

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

“Δεν φροντίσαμε τη Μάνη και άλλες περιοχές. Τα πρώτα χιλιόμετρα του δρόμου είναι από την εποχή του Μεταξά.” είπε και ολοκλήρωσε τη συνέντευξη με την υπογραφή σύμβηση έργου και το ποσό των 700 χιλιάδων “ώστε”, όπως είπε “στις προσεχείς ημέρες ο δρόμος να έχει βελτιωθεί από το Messinia Bay μέχρι τα Σωτηριάνικα…Υπάρχει κι άλλο ένα ποσό 400 χιλιάδων ευρώ, ένα ποσό θα «πέσει» ακόμη, και άμεσα 1 εκ ευρώ από τη Στούπα μέχρι τα όρια του νομού. Μέχρι τέλος Ιουνίου θα υπογραφεί η σύμβαση για τη βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου της Μάνης.

Σε 10 μέρες θα είμαι και πάλι εδώ, για να μιλήσουμε για το έργο από Τσακώνα μέχρι Κυπαρισσία, που θα αλλάξει τελείως εικόνα. Και κάτι μικροέργα θα γίνουν.” και διερωτώμενος “Είναι εικόνα αυτή στις Κιτριές;” τόνισε πως θα γίνουν “σημειακές παρεμβάσεις σε όλη την έκταση του νομού.”

Κλείνοντας ευχαριστήσε “τα στελέχη της Μεσσηνίας, τον αντιπεριφερειάρχη, για βοήθεια την οποία προσφέρουν σε αυτό το έργο το οποίο γίνεται με χρήματα του κόσμου. Να μη λέμε δικό μας έργο. Ο κόσμος θα μας κρίνει από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα χρήματά του. Είναι χρήματα φορολογούμενων και θα μας κρίνουν από τον τρόπο που τα διαχειριζόμαστε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages