Πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός για το εμβληματικό μνημείο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός για το εμβληματικό μνημείο της Καλαμάτας

Πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός για το εμβληματικό μνημείο της Καλαμάτας

Share This

 


Γράφει ο Μανώλης Μάκαρης

Για το εμβληματικό μνημείο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης ήταν και είναι ξεκάθαρη: Να προκηρυχθεί πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός όπως ορίζεται από τον νόμο με την απαραίτητη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας  που εξασφαλίζει την διαφάνεια και την κατά το δυνατόν καλύτερη επιλογή έργου.
Άλλωστε, σύσσωμη η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας συμφώνησε και στήριξε την συγκεκριμένη πρόταση στη χθεσινή συνεδρίαση. Η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου δια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απέρριψε την πρόταση διεξαγωγής ψηφοφορίας επί αυτής της πρότασης, διαπράττοντας έτσι αυτοδιοικητικό πραξικόπημα που οδήγησε  την συνεδρίαση σε αδιέξοδο και προκάλεσε την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Κάνουμε μια ύστατη έκκληση προς την δημοτική αρχή να επιστρέψει στις δημοκρατικές διαδικασίες και να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα επιλέγοντας τον πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ως την μόνη νόμιμη οδό για τη φιλοτέχνηση και χωροθέτηση ενός τόσο εμβληματικού μνημείου για την Καλαμάτα.

Ο Μανώλης Μάκαρης είναι Ιατρός Καρδιολόγος, Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages