Κορωνοϊός: Οδηγός «ανοίγματος» των επόμενων ημερών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κορωνοϊός: Οδηγός «ανοίγματος» των επόμενων ημερών

Κορωνοϊός: Οδηγός «ανοίγματος» των επόμενων ημερών

Share This

 


Ορισμένες ακόμα δραστηριότητες ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων του lockdown. Το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας τους έχει δοθεί τις προηγούμενες ημέρες από την κυβέρνηση.

Μετά το άνοιγμα των θερινών σινεμά την περασμένη Παρασκευή, σειρά έχουν την Παρασκευή 28 Μαΐου, οι ζωντανές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους, μόνο για καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Ακολουθούν, τη Δευτέρα 31 Μαΐου, τα γυμναστήρια, τα οποία θα λειτουργούν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία πληθυσμού 1/10 τμ- 2 self test/ εργαζόμενους.

Την ίδια ημέρα επανεκκινούν και οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής.

Παράλληλα, ξεκινούν και οι υπηρεσίες catering και ανοίγουν οι χώροι δεξιώσεων κλπ, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης.

Τέλος, τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου ακολουθούν τα εξής:

  • Οίκοι Ανοχής / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020
    Όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο
  • Εστίαση / Λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70% της δυναμικότητας
  • Λούνα παρκ- εμποροπανηγύρεις κλπ / Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπαίθριου εμπορίου
  • Παιδότοποι /Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο

Δικαίωμα για δυο self – test σε όλους τους εργαζομένους της χώρας

Δικαίωμα για δυο δωρεάν self-test για την ανίχνευση του κορωνοϊού θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα, από την Δευτέρα 24/5.

Πιο αναλυτικά, από τη Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests -ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διευκρινίζεται ότι, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας από 24/05/2021 έως 30/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη μέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Με άλλα λόγια, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του αύριο Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».

Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ, εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Τέλος, σημειώνεται ότι, την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021, τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ, κατά τους επιτόπιους ελέγχους, που θα διενεργούν, στο πλαίσιο του ελεγκτικού έργου τους, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ:cnn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages