Θ. Πετράκος: «Γιατί παρανομείτε και μεταφέρετε μηχανήματα έργων από τις τεχνικές υπηρεσίες στα τμήματα εγγείων βελτιώσεων των ΔΑΟΚ;» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θ. Πετράκος: «Γιατί παρανομείτε  και  μεταφέρετε μηχανήματα  έργων από τις τεχνικές υπηρεσίες  στα τμήματα εγγείων βελτιώσεων των ΔΑΟΚ;»

Θ. Πετράκος: «Γιατί παρανομείτε και μεταφέρετε μηχανήματα έργων από τις τεχνικές υπηρεσίες στα τμήματα εγγείων βελτιώσεων των ΔΑΟΚ;»

Share This


 Σε ερώτησή τους προς τον πρόεδρος του  ΠΕ.ΣΥ.Π. και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , οι

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας αναφέρουν τα εξής:

“Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την απόφαση με αρ. πρωτ: 127184/6-5-2021 από την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας την οποία υπογράφει ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας. Η έκπληξη και τα ερωτήματά μας είναι μεγάλα γιατί ενώ επικαλείται  τον οργανισμό της Περιφέρειας ο οποίος πήρε ΦΕΚ στις 21 Απριλίου 2021 και ο οποίος σαφώς ορίζει στα άρθρα 6 και 7 ότι «στις αρμοδιότητες της διεύθυνσης τεχνικών έργων ανήκει η διαχείριση και η συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων έργων που κατ’ αρμοδιότητα ανήκουν στην Περιφέρεια», καθώς και ότι στο τμήμα συγκοινωνιακών έργων υπάγεται η διαχείριση και συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων έργων που ασκούνται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας». Αντίθετα στο Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων των ΔΑΟΚ δεν προβλέπεται τέτοια αρμοδιότητα.

Παρ’ όλα αυτά εσείς με την ανωτέρω απόφαση αναθέτετε την τήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων έργων στα τμήματα εγγείων βελτιώσεων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι εκ του νόμου έχουν αρμοδιότητα μόνο για αγροτικά μηχανήματα, όπως προκύπτει απ’ το αρμόδιο υπουργείο [ΥΠΑΑΤ, ΠΔ97/2017 αρθ. 3 ΣΤ (Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων) παρ. κγκγ και οι επόμενες]

Η έκπληξή μας γίνεται ακόμα πιο μεγάλη όταν διαβάζουμε στο τέλος της ανωτέρω απόφασης και το εξής «επισημαίνεται ότι με απόφαση που θα ακολουθήσει άμεσα θα οριστούν οι προϊστάμενοι των τμημάτων εγγείων βελτιώσεων και η στελέχωση των τμημάτων αυτών με το κατάλληλο προσωπικό»!!!

Επειδή 1) Θεωρούμε με βάση τον Οργανισμό η ανωτέρω απόφαση με αρ. πρωτ: 127184/6-5-2021 είναι παράνομη αφού άλλα ορίζει ο οργανισμός εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας. Η ανωτέρω απόφαση είναι κανονιστικού χαρακτήρα και οι αποφάσεις αυτές δεν εκδίδονται από τον Περιφερειάρχη, αλλά ρυθμίζονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο (Ν. 3852 αρθρ. 159 1α, Αρμοδιότητες Περιφερειάρχη) και 2) αδυνατούμε να κατανοήσουμε και τη λογική και τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας ρωτάμε:

  1. Ποια η σκοπιμότητα και η λογική αυτής της απόφασης και μάλιστα όταν τα τμήματα των εγγείων βελτιώσεων όπως αναφέρεται στην απόφασή σας δεν έχουν ούτε προϊσταμένους ούτε είναι στελεχωμένα;
  2. Πως θα ελέγχουν οι διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) την κίνηση όλου αυτού του μηχανολογικού εξοπλισμού που τους μεταφέρετε για θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και για όλα τα υπόλοιπα θέματα αφου και η αρμοδιότητα ολων αυτών ανήκει στις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών αλλα και ουτε εχουν οι ΔΑΟΚ τοκατάλληλο τεχικό προσωπικό;
  3. Δεν θεωρείτε ότι η απόφαση αυτή παρότι επικαλείται το νεοψηφισθέντα οργανισμό της Περιφέρειας είναι παρά και σε αντίθεση με τον οργανισμό και συνεπώς παρά και σε αντίθεση με το νόμο;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages