Περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το εργασιακό νομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το εργασιακό νομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές

Περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το εργασιακό νομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές

Share This

 


Επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους της Καλαμάτας πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Απριλίου 2021, ενόψει της ψήφισης του εργασιακού νομοσχέδιου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική καμπάνια του κόμματος. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  ενημέρωσαν τους εργαζόμενους πως με το νέο «εργασιακό» νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στον κόσμο της εργασίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ολιγαρχίας. Μετά από μια σειρά διατάξεων που ξηλώνουν το πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων και τις συλλογικές συμβάσεις, την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και την ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία, τη δήθεν στήριξη των εργαζομένων με τα 534 ευρώ των αναστολών εργασίας, τις μειώσεις μισθών και δώρων, την περαιτέρω ελαστικοποίηση, τώρα με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία.

Επιβάλλει δεκάωρη εργασία με αμοιβή για οκτώ ώρες και συμψηφισμό με ρεπό και άδειες.  Διπλασιάζει το ετήσιο όριο υπερωριών με εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και μικρότερες απολαβές. Θεσμοθετεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, όπως ισχύει σήμερα. Καταργεί την Κυριακάτικη αργία για χιλιάδες εργαζόμενους.

Επιτρέπει ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις. Ταυτόχρονα, ποινικοποιεί την απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων και περιορίζει ή καθιστά ουσιαστικά αδύνατο το δικαίωμα στην απεργία.

Τα στελέχη του κόμματος, υπενθύμισαν πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό 11%, κατήργησε τον υποκατώτατο για τους νέους εργαζόμενους κόντρα στις επιταγές των θεσμών, μείωσε 10% την ανεργία με στοχευμένες πολιτικές, επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, νομοθέτησε τον βάσιμο λόγο απόλυσης προς περιορισμό των καταχρηστικών απολύσεων κ.α. Τέλος, εξήγησαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την κατάργηση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της ΝΔ, τη θωράκιση της προστασίας των εργαζομένων, την αποκατάσταση και διεύρυνση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού κ.ά.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ θα κλιμακωθούν ενόψει της Πανελλαδικής απεργίας της Πρωτομαγιάς, που θα γίνει στις 6 Μάη με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, την Τετάρτη το πρωί, άλλο κλιμάκιο της Ν.Ε., επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας, μοιράζοντας φυλλάδια του κόμματος για το νομοσχέδιο της ΝΔ που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα των Λαϊκών Αγορών, πετώντας έξω από αυτές παραγωγούς, επαγγελματίες και πωλητές, διαλύοντας τη λειτουργία τους και φιλοδοξώντας να τις μετατρέψει σε υπαίθρια σουπερμάρκετ, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και εταιρικά σχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages